View Single Post
Staro 30.03.2023., 11:32   #3391
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Pitanje za vlasnike traktorskih kosilica. Kako se ponašaju na brdovitim terenima?
što znači brdoviti teren? najveći dio površine mi je skroz ravan teren, tu i tamo pokosim vinograd koji je na blagom nagibu. to cub cadet lt2nr92 odrađuje bez jebemti, ali puno je važnije da sam travnjak bude bez prevelikih neravnina, rupa, krtičnjaka itd. i najbitnije da se redovito kosi.

kum ima sličan, ali jači traktorić (lt3 s košarom, ali ne znam koji model), te ima veliki voćnjak na poštenoj kosini. traktorić to odrađuje bez problema, ali traži redovito održavanje (u par godina mu je prosviralo par pogonskih remena i par remena kosišta).

prenosim koristan savjet koji sam preuzeo od kolege s forum.hra koji ima silvertrac iz peveca: koji god traktorić da kupiš, neovisno o proizvođaču, snazi i ostalim karakteristikama, prije svake košnje trebalo bi ga upaliti i ostaviti da minutu dvije radi na mjestu. nakon toga bi trebalo upaliti kosište: podigneš na najvišu razinu košnje i ostaviš da noževi vrte na mjestu tako da se sav taj pogonski, odnosno rotirajući sklop dobro zagrije (remenje, rolice, vodilice, itd.) i tek onda kreneš s košnjom.

radim tako i nakon 2 godine, gore su još uvijek originalni noževi, nisam imao nikakvih kvarova ni problema. jednom godišnje treba promijeniti ulje i filter i ukratko je to cijela priča, toči i vozi.
adaksinjo je offline   Reply With Quote