Imam sve UK dozvole i osiguranje zbog posla. Nosim sa sobom ako me netko pita, ali računam da nitko ne zna vlastite zakone pa je slobodno za tumačenje kako se kome svidi.
Ovdje su znakovi zabrane na tim nalazištima, ali nema no-fly zona. S dronom ispod 250g po njihovim zakonima ulazim u kategoriju igračke tako da mi ništa ne treba.
Svejedno, maknuo sam se iz vidokruga čuvara. Ni Mayapan ni Uxmal nisu bili pretjerano posjećeni. Za ovo sam se popeo na Mayapan i digao ga s vrha. Osim nas, u tom trenutku je još bilo četvero ljudi unutra.
Danas smo odradili Chichen Itzu. Uzeo sam dron u ruksak da ga ne ostavljam u autu. Prvo su mi naplatili 50 pesosa jer unosim fotoaparat i GoPro, a onda sam došao do dijela gdje kontroliraju torbe pa sam dron morao ostaviti u ormariću (još 50 pesosa).
Na kraju sam im ga metnuo pa ga digao s parkinga izvan njihove ograde, nitko me ništa nije pitao. Nisam išao preblizu da ne bi digli frku, ali sve se fino vidi.
Morat ću obraditi na kompu da izvučem detalje, ovo je samo prebačeno s drona na telefon i uploadano.