Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.03.2023., 07:54   #66636
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor delavi Pregled postova
Dečki, nisam jako dugo prodavao auto. Koja je sad procedura? Kad se dogovrim za cijenu s kupcem idemo u stanicu za tehnički sa prometnom i ugovorom o kupoprodaji. Tamo radimo prijenos vlasništva i on plaća porez koji već jest. Jel to sve i kad mi on plaća odn. kako se to sad regulira? Prije mi je lik dao lovu pred javnim bilježnikom a sad mi može reći ćao nakon prijenosa. Ili ja njemu ak prije plati (ne kažem da je vjerojatno ali samo me zanima). Kako to sada ide?
Sve napravite na STP, tocnije on sve napravi, ti mu vise ne trebas - od prijepisa, do placanja nameta. KP ugovor napisite ranije, tada ide i placanje s njegove strane.

Ti kupcu nisi ni potreban na STP, mozes mu predati auto i prometnu, a njegova je duznost prepisati auto na sebe u roku xx dana (ne znam tocno). Sranje je ako on to NE napravi iako je platio auto, pa danas-sutra dobije kakvu kaznu ili koristi auto u pljacki banke, kazna dolazi tebi na adresu.

Zato lijepo odes s njim na STP i ne padaj na fore "kupujem auto u nedjelju, casna pijonirska". Prodaju napravi kada radi STP.

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 30.03.2023. u 08:10.
xlr je offline   Reply With Quote