Citiraj:
Autor Sn4k3
Ja se na tvom mjestu nebi kockao s Exynosom. Baterija nebi trebala biti veliki problem, no ostalo  . Sudeći po trenutnim informacijama, E1380 bi trebao biti mrvicu brži u ST i mrvicu sporiji u MT od SD778G (iz A52s) koji je već 2 generacije star.
Radije pričekaj tjedan-dva pa baci oko na nadolazeće modele sa Snapdragon 7+gen2, poput Xiaomi Redmi Note 12 Turbo ili Poco F5, ako cijena bude oko 400-420e mislim da se isplati uzeti takav mob...
UI je drugi par čarapa, ako ti paše OneUi onda uzmi A54 i zažmiri na povremene travice u animacijama 
|
Da, Redmi Note 12 Turbo mi izgleda kao savršen mobitel. Ali kako to inače biva, nema šanse da taj mobitel stigne kod nas ni kao Poco F5. Čekao sam mjesecima Poco X4 GT, čak sam i slao mailove na razna mjesta, nitko nikada nije imao korektnu informaciju kada će i ako ikada uopće stić na naše tržište. Čak sam poslao upit direktno u POCO Global, na mail nikada nisu odgovorili kao ni na upit na društvenim mrežama.
Ako će Poco F5 kojim slučajem i doć kod nas, cijena mu sigurno neće bit 400€, prije negdje oko 550-600€. Volio bih da sam u krivu, ali sve upućuje na to da će tako bit.
I ako me dobro sjećanje služi, Poco X4 GT i Poco F4 su bili tek predstavljeni u Indiji u 6. mjesecu 2022. i nakon par mjeseci došao (Poco F4) kod nas i po ogromnoj cijeni.
Kupovinu mobitela zbog
savršenog modela odgađam već mjesecima, a stvarno mi je potreban. Tako da odluku moram donijeti malo brže.
Citiraj:
Autor DiRT
Ja bi čak dao priliku tom A54 pa šta bude, al osobno ga nebi uzo jer kad u dućanu primiš u ruku A53 i A54 osjeti se razlika, ugodnije je držat starije modele. Ovo iza staklo na A54 mi se baš čini Glastic kako i navode. A što se tiče A52s kaj sam uzo staroj na vrijeme dok je bila akcija (2200kn), mob je savršen, doslovno radi savršeno, brzo i fluidno. Poco X5 Pro vjerujem da je dobar, al opet bi bile neke druge stvari problem na tom mobu.
|
Ja na uređaj ionako odmah dodam onu silikonsku masku, pa mi i sam dizajn istog stvarno ne igra ulogu. A52s je savršen mobitel, majka ga kupila na moj nagovor i prezadovoljna je s njim. Stvarno mi je žao što ga nisam uzeo, ali tada mi doslovno novi mobitel nije trebao.
Za A54 još nema nikakvih recenzija, mislim normalnih recenzija, a dok one izađu, dotle će proć akcija za slušalice.
Ako bi uzimao Samsung, uzeo bih ga jer je pouzdan brend, ima potpuno prisutstvo kod nas, mrežu servisa i korisničku podršku. Xiaomi s druge strane ima Mi Store koji samo uvozi, servis, ali korisnička podrška mi se čini kao gotovo nepostojeća. Ali ako gledamo aspekt hardvera, tu je Xiaomi bolji od Samsunga. Bar u mid range segmentu, no opet imaš MIUI koji
kvari doživljaj tog hardvera.
Poslovni model Xiaomija mi iskreno baš i nije jasan. Recimo, dostupni su gotovo u svakoj zemlji EU, ali nije svaki proizvod dostupan u svakoj državi EU. Pa ako radiš uređaj za EU tržište, onda ga lansiraj u svim državama EU, a ne samo nekima. Nadalje, Poco X4 GT (na primjer), kod predstavljanja su spomenuli da će bit dostupan kod svojih partnera. Pratim poljski Mi Store, iako ga imaju na stranici, otkad je predstavljen taj mobitel je nedostupan. Niti jednom se nije bilo pojavilo da ga se može kupit, samo stoji da se unese e-mail adresa za obavijest kad postane dostupan. Toliko mi Xiaomi smrdi na neku navlakušu kao niti jedan drugi proizvođač mobitela. Što oni izvode, meni stvarno nije jasno.
Samsung mi je još prošle godine pomrsio planove kad nije lansirao A73 u EU.