View Single Post
Staro 27.03.2023., 15:46   #4672
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Današnja cijena bude ti za 3 mjeseca drugačija, a kamoli tek za 2 godine. Mi smo došli do faze pred gradnju i kada sam planirao troškove prije točno 2 godine sve je poraslo bar 30%, nešto i više. Jedino ti je cijena priključaka određena zakonski i to imaš cijene na netu. Za Zagreb je cijena komunalnog, vode i struje nešto skuplja nego ostatak hrvatske. Struja ti ide cijena po kW, a komunalno po m^3.

Građevinska samo papir je 106 eura, lokacijska je besplatna preko e građani. A papiri prije građevinske, tj. glavni projekt ti opet ovisi koga nađeš za izradu.
Zašto kažeš za cijene za dvije godine? Samo pitam traje li izdavanje svega toga 2 godine, tako mi je kolega rekao da je čekao dvije godine da dobije sve papire da može krenuti raditi.

Zanimaju mi cijene sada, a ne za dvije godine.

Citiraj:
Autor ruki31 Pregled postova
Ne znam za kalkulator, al mogu ti reći svoje od 5 mj. 2020 kada sam krenuo sa svime. Točno 6 mj. mi je trebalo od kad sam prvi puta bio kod Arhitektice do dobivene pravomoćne građevinske dozvole.
Trenutno sam na tome da čekam papire za uporabnu.

Arhitekt 18e po m2 ( idejni, glavni, ostali projekti struja, voda, grijanje, troškovnik, troškovnik za kredit )
Geodet - ne znam koliko se to isplati pisat jer ima dosta stavki, a ima dosta različitih cijena, ali do početka gradnje me je sve koštalo 8500kn + 3000kn parcelacija zemljišta koja ti možda ne treba
Građevinska je bila 800kn
Nadzor svega mi je bio 6250kn
Geotehnički radovi - 6000kn (navodno obavezno za grad Zagreb od kad je bio onaj potres 2020 )

Komunalni doprinos - 56kn po m3 ( ako se plati od jednom onda je 25% jeftinije ) - ovo ide po zonama
Struja - 5,75kW - 12.218,75kn
Vodni doprinosi - 11,25kn po m3 - ide isto po zonama

Vjerujem da su se cijene promijenile osim ovog šta državi daješ.
Ajde po ovome bi mi trebalo biti dosta oko 10000€.

Još jedno pitanje, za gradnju kuće bi trebao prijaviti gradnju i navesti izvođača i nadzornika, što ako kuću želim sam graditi?
Edit: našao sam neke info u vezi ovoga, ništa danas ne smiješ sam raditi.

Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 27.03.2023. u 15:54.
Mirkopoter je offline   Reply With Quote