Citiraj:
Autor Mirkopoter
Vjerojatno je bilo priče o tome već 100 puta, ali da ne tražim, zanima me ima li kakav kalkulator za računanje cijene svih papira, građevinske i gluposti što se plaća državi bez ikakvog početka radova za gradnju kuće iz nule? Radi se o kući 10x10, podrum i prizemlje ako je možda netko nedavno nešto tako provjerava pa da možda zna okvirno cijenu.
Također, istina je da se to čeka oko 2 godine?
|
Ne znam za kalkulator, al mogu ti reći svoje od 5 mj. 2020 kada sam krenuo sa svime. Točno 6 mj. mi je trebalo od kad sam prvi puta bio kod Arhitektice do dobivene pravomoćne građevinske dozvole.
Trenutno sam na tome da čekam papire za uporabnu.
Arhitekt 18e po m2 ( idejni, glavni, ostali projekti struja, voda, grijanje, troškovnik, troškovnik za kredit )
Geodet - ne znam koliko se to isplati pisat jer ima dosta stavki, a ima dosta različitih cijena, ali do početka gradnje me je sve koštalo 8500kn + 3000kn parcelacija zemljišta koja ti možda ne treba
Građevinska je bila 800kn
Nadzor svega mi je bio 6250kn
Geotehnički radovi - 6000kn (navodno obavezno za grad Zagreb od kad je bio onaj potres 2020 )
Komunalni doprinos - 56kn po m3 ( ako se plati od jednom onda je 25% jeftinije ) - ovo ide po zonama
Struja - 5,75kW - 12.218,75kn
Vodni doprinosi - 11,25kn po m3 - ide isto po zonama
Vjerujem da su se cijene promijenile osim ovog šta državi daješ.