View Single Post
Staro 26.03.2023., 09:29   #107
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
optima ne postoji više, to je telemach. pitanje je šta se dešava unutar firme, kakav sustav im je sad, koliko su radnici upoznati kako i šta i gdje...

iskreno, sad kad razmislim 2 sekunde - ja to ne bi micao u bridge.

biti će tu još promjena radi usklađenja sa telemach mrežom, novi vlanovi, moguće novi pppoe serveri...

ostavi taj router kakav je. uzmi na njuškalu drugi v45 koji ima upaljen samo internet bridge. tj igraj se s njim. zapravo je jednostavno za podesit kad ideš od nule.

tplink 840n je sranje od routera i tko zna šta on podrazumijeva pod "spojeno". ono, igračka od 100kn. radit će bolje od innboxa ali nemoj očekivati čuda.

a ovo za "adrese" od innboxa - sasvim logično. kad on diže pppoe , dobiješ javnu ip na pppoe interfejsu i privatnu na management interfejsu. kad ubiješ pppoe, javne više nema, ali ostaje privatna na management-u. i to je onda ta koju vidiš.

tplink ako se i "spoji", nema pristup netu jer to nije dozvoljeno na njihovim routerima, ne možeš imati 2 sesije sa istim ppp podacima.

uglavnom ja sam sebi, davno, pobrisao sve konekcije sa v45 i dignuo samo bridge na vlan od interneta, i to je radilo godinama bez da kihne. na samom kraju ere dsl-a sam sve prebacio na fritzboxa, nakon čega je stigla optika.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.03.2023. u 12:08.
jp_rv je offline   Reply With Quote