View Single Post
Staro 23.03.2023., 16:07   #1559
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Evo mali update povodom moje reklamacije konzole u Gamers Shopu.
Znam da mnoge zanima iskustvo sa tom trgovinom.
Da budem iskren ,ima stvari koje su za pohvalu,a druge opet za pokudu.

Pohvala prvo:

Brzi su.Kad sam prijavio kvar,došao je kurir za par dana ,pokupio konzolu,i danas mi je donio nazad.

Sad pokuda:
Prvo:
Ja sam im poslao konzolu zapakiranu kao tenk u kutiji od gitarskog pojačala.
Oni meni u oba slučaja samo kutiju od ps-a obmotali nekom tankom crnom folijom,i povezali sa Gamersshop trakom.Svi znate kakva je kutija od ps5.Sada je tako osiguranu poslati dostavnom službom,a zna se kako oni rukuju sa pošiljkama,to je sramota.
Da su je barem drugi puta poslali u mojoj kutiji ,nikome ništa.Ovako opet katastrofa.

Drugo.
Na telefon se javlja neka gospođa koja mi djeluje da se ne razumije previše u tehniku.Al barem je uljudna ,i ajde,da ne cjepidlačim.
Ali servis mi se uopće nije javio povodom mog opisa kvara.
Zvao me prošli četvrtak tip iz same trgovine ,i rekao da su u servisu provjerili konzolu i da radi.Ja sam mu objasnio da ona radi i kod mene,ali da se nakon dugotrajnijeg igranja pojavljuju na ekranu ljubičasti artefekti,i da se konzola sama ugasi nakon nekog vremena .Kada ju nakon toga ponovno uključim čak su ikone i na ulaznom ekranu neprepoznatljive.

Moja je pretpostavka da je ili do grafičke memorije,ili do neadekvatnog hlađenja konzole.
On kaže da će prenijeti servisu moj opis kvara.
Nakon par dana stiže poruka od Glsa da će mi dostaviti paket.
Dakle ,došla ista konzola bez ikakvog objašnjenja niti ikakve komunikacije sa njihove strane.
Jedino mi je gospođa na telefon rekla da ako mi se ponovno javi taj problem da budem dobio novu konzolu.
Treće:
Naravno danas došla konzola i idem je istestirati.Upalim. Radi sve 5!
Ali ne radi kontroler.Točnije L1 i L2, D pad.Praktički cijela lijeva strana kontrolera.
Ponovno bude došao kurir,sada po kontroler.Da ne spominjem da je kod mene radio uredno prije vračanja na servis.
Postoje dvije mogućnosti.Ili se pokvario u transportu,što je manje vjerojatno jer je on u dodatnoj kutiji,ili ga je netko zamjenio u servisu .

Da ne duljim,konzolu sad ne mogu istestirati dok ne dođe kontroler.Dakle minimalno opet tjedan dana.Imam neki feeling da niti sa konzolom ne bude neke sreće.
Moj savjet za Gamershop.Brzo reagiraju ,ali poslije toga jako loše.Ako ništa ,ne uzimajte konzolu od njih ,jer je osigurana katastrofalno.Za ostale sitnice ,ok trgovina.