View Single Post
Staro 15.03.2023., 20:50   #1
dr.jazz
Premium
Moj komp

dr.jazz's Avatar

Datum registracije: Mar 2015
Xiaomi Mi TV stick 4k soft brick

Trenutno se koristi kao uteg za papire, ali da svejedno provjerim ako tko ima kakvu ideju da osposobnim ovo g*vno od andorid sticka.

Naime preko ADB-a sam isključivao neke package i kako to inače bude kad čačkaš di ne treba, kod reboota nije se OS podigao, što prije nikad nije bio problem jer se sam od sebe boota u recovery mod, međutim ovaj put je bio iznimka i zapeo je na logu OS-a i dalje ne ide.

Probao sam sljedeće:

- pokrenuti recovery mod (OK + back) ali ne ide, očito zaključan bootloader na drugoj generaciji sticka, da sam bio pametniji prvo bi to provjerio i probao otključati bootloader prije bilo kakvog kemijanja

- spajanje ponovno preko ADB-a jer isti je ostao uključen u developer opcijama, čak pronalazi uređaj, međutim povratno me traži da autoriziram pristup što ne mogu jer je zapeo na pola loadinga OS-a (pokušao nagađati sa daljinskim ali ništa od toga), a sa statusom unauthorized ne prolazi mi niti jedna komanda. Da sam prihvatio trajnu autorizaciju skratio bi sebi muke. Uređaj je također uredno prepoznat prilikom spajanja na PC

-preko OTG kabela spojio sam drugi RF daljinski i probao ući u recovery mod, te sa tipkovnicom isto neke kombinacije tipki jer sam po XDA našao svakave teme sa raznim iskustvima, nije škodilo probati

-na GitHubu probao neki tool koji forca povezivanje preko ADB-a bez autorizacije, u mojem slučaju ne radi, vjv pali na prastarim androidima

-od seljačkih metoda probao sam više puta prekinuti napajanje za vrijeme bootanja OS-a s ciljem da invokam recovery mod, nisam ga uspio zajebat

-Amlogic USB burner prepoznaje stick, ali ne može izvršiti povezivanje jer nije u flash modu - iz nekog razloga svejedno sam probao

Ostao sam bez ideja što više napraviti, jedino što je preostalo je spojit se preko TTL-a, stavit ga u flash mode i dovršiti priču preko amlogic burnera, samo dva su problema, pointi za TTL nisu baš jasno naznačeni na pcb-u kao na prvoj generaciji sticka, ali na istom je mjestu pa to je valjda to, a drugi "pravi" problem je što nemam stock firmware, prevrnuo sam net ali nisam ga našao, tako da je TTL ideja trenutno besmislena barem što se tiče povratka na originalni OS

Bilo kakve sugestije dobrodošle

Parvum Systems L1.0 Build

Intel Core i7-8700k 5.2 Ghz Delid

Gigabyte Z390 AORUS Master

G. Skill Trident Z RGB 32GB 3733 Mhz CL16

Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti Xtreme Edition

Super Flower Leadex Platinum 1000 W

Acer X34P Predator G-sync 120hz

SSD Transcend 256GB 110S M.2 NVMe - 2X Samsung SSD 850 EVO 250gb RAID 0

Dual loop custom water cooling by EK

>>Build log<<

TRGOVINE