Gp 5000 je super, ali nece dugo trajat. I ako slučajno skrenes na makadam prema mojim iskustvima lagano se dobije probušena guma (iako je u konačnici to dosta i sreća). Od Continentala probao do sad gp 5000, gp 4 season, gatorskin.
Trenutno vozim gatorskin (običan ne hardshell) jer nisam htio dati 45 eura za gp 4 season (koliko koštaju ove godine) i zadovoljan sam, mislim da nema neke razlike (gledajuci sve one mokre, sluzne i hladne spusteve ove zime). Napominjem da sam limitiran izborom guma pošto vozim isključivo 32mm (zbog komfora).
Defitnitivno se osjetni razlika između tih top guma (koje su "ljepljive" i mekane pod prstima pogotovo kad su nove) i tih jeftinijih guma (koje koštaju ~ 20 eura). Pošto danas cijene svega idu u nebo i neda mi se vise davat 40 eura po gumi tražim uvijek neki middle ground. Zadnji gatorskin me je koštao 33 eura čime sam zadovoljan.
Kupio sam i jednu Vittoria Zaffiro Pro V Graphene 2.0 (da probam pošto je bila jeftina 17 eura) i djeluje jako jeftino pod prstima (nisam još vozio, ali ajde poslužit ce za neke ljetne dane)
Uzeo sam također da probam PIRELLI P7 Sport Road Tyre (23 eura) i pod prstima djeluje neka sredina (nije sticky kao gp gume, ali nije ni plastika kao one jeftine gume).