View Single Post
Staro 14.03.2023., 12:29   #43478
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova

@Ziky imam neko praktično pitanje za tebe, pošto vidim da si daleko najiskusniji roadie ovdje od nas.

Koja je realna razlika između neke mid range gume tipa (Conti Ultra sport III, Vittoria Rubino PRO) i top range tipa Conti GP5000, Vittoria Corsa, Pirelli P-zero?

Da li uopće prosječni vozač može skužit razliku u smislu rolling resitanca, tj. brzine?

Računam da su te premium gume lakše, tanje i manje puncture resistant, što nije neka sreća za ove naše prometnice?

Hvala
Ja se nisam dalje maknuo od continentala, a Vozim uglavnom GP seriju. Od guma koje si naveo imam conti gp5000tr i nekad prije contiSport mislim da je bila dvojka.
Odmah cu ti reci da je ContiSport jako loša low entry guma, poglavito na mokrom i vrlo lako ćeš zablokirati kotač. Moraš biti iznimno pažljiv, pogotovo na spustevima. Inače je loša, plastična je, a na mokrom je još gora.
Prije 5000tr serije sam vozio 4000s2 s latex zracnicama pa gp5000 s latexom.
Imamo i jedan set kozaca s michelin litheon 3.nbile su ok napocetku, ali nekako vrlo brzo izgube ta svoja svojstva i postane plasticna.
To mi se sa conti GP nikad nije desilo. Pa cak i kad su u stanju raspadanja, ocigledno potrosene, opet su vrlo dobro drzale cestu.

Dal se osjeti razlika izmedu gp5000tr i sport3?! Ja vjerujem da da, razlika je ogromna i ja sam je osjetio dok sam brijao na treninge na dnevnoj bazi. Gp5000s tr + tubeless setup je vrlo udoban, guma odlično, brutalno drži cestu u zavojima i vršnje brzine je bilo lakše održavati. Isto tako na mokrom je fenomenalna.

Dal bi to tebi bilo vrijedno, tih 2x 45e + sealant + ventili + traka i sve ono sto ide u tubeles kit, moras sam razluciti, za neke entry lvl weekend rajd, vjerujem da nije.
Opet kad razmisljam iz ove danasnje perspektive kad vise nisam u treninzima nego iskljucivo guštam, kad potrosim ovaj set, vrlo vjerojatno cu opet kupiti 5000s tr.
Tubeless se vrlo lako slaze, pouzdan je i funkcionira.

"Obična" Gp5000 + latex je vrlo sličan filingu gp5000s tr tubeless. Jeftinije pa mozes ici u tom smjeru. Jedino što ćeš latexice morati pumpati svaki dan. Jako brzo gube tlat, skoro 1-2bara po danu, ovisno o temperaturi.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote