Citiraj:
Autor Ziiky
|
tnx na info
Citiraj:
Autor SrKi
A di se vozite s cestovnjacima? Iskreno, izgleda mi opasnije od šume. Mene isto u zadnje vrijeme privlace, nemam bas vremena stavljati bike na auto i ici sljeme/zumberak. Ovako od doma mogu direkt s bajkom negdje zapičiti.
|
Ja sam nedavno kupio gravela cube nuroad (zbog 100kg i diskova, a diskove nisam mogo dobit za tak malo para na cestovnjaku), imam i "cestovnije" gume cca 35mm širine i gravel 40... Planiram ga vozit samo po cesti i eventualno neki makadam šoder, etc... nikakav gravel/xc me ne privlači na dropbarovima.
Kupio ga iz slicno razloga koji i ti govoris (ne volim prometne ceste, ni motor ne vozim po prometnim cestama ako bas ne moram), problem mi je otic na sljeme kad nisam u formi, a kako sam debel i spor, cesto nisam nego što jesam u formi. Uspon na sljeme il medvedgrad me ubiju cim malo duze ne vozim... pa sa ovim planiram drzat formu, tj. kad mi se da poslije posla zapedalirat 1-2h Jarun/Samobor/Pokupsko, etc... Imam jos urban commutera pa sam se s njim znao gonjat po cesti, ali nije to to...
moram ti rec da sam jako zadovoljan sa svojom odlukom, i imaš moje preporuke.
Razlog za gravel - imam diskove, veći tyre clearance, thru axle i cestovnu tiagra grupu.... za polovnjaka i početnika aman taman.