View Single Post
Staro 13.03.2023., 19:57   #134
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
A cuj, udobnije su znacajno, barem meni jer su mi polutvrde postale neudobne zbog dosta rjedeg nosenja. I meni je govorila da nema potrebe ali sam joj objasnia svoju situaciju i motivaciju za prelazak na meke, a ona je sljedeca. Tokom srednje i faksa sam nosia polutvrde lece po cijeli dan ali kad sam pocea radit (na racunalu) po 8+ sati dnevno nikako mi nije islo jer bi mi isusilo oci do granice da me peku oci (a inace sam imao suho oko i crvenilo) i onda sam se vratia na naocale preko dana/posla i lece ostavia samo za sport 2-4 puta tjedno i tu i tamo izlazak. Medutim kad polutvrde ne nosis toliko cesto i toliko puno sati valjda se oko odvikne i samim tim su mi postale neudobne za vise od par sati dnevno. Prije sam iz bez problema nosia po 12 sati. S mekima nemam tih problema i ako treba nosim ih cijeli dan.

Minus je da su dosta skuplje, barem ove jednodnevne koje nosim (toricne zbog astigmatizma, koristim acuvue oasys with hydraluxe za astigmatizam). U procesu sam prelaska na dvotjedne jer su jeftinije, pa bih kombinirao dvotjedne i dnevne po potrebi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Koristim jednodnevne SoftLens, najjeftinije su mi i najbolje. Dosta su tanke pa je aplikacija malo pipkava.
Ja ih isto koristim povremeno, za sport, bazene ili ako ću cijeli dan biti na sunjari da mogu sunčane naočale staviti.
Imam suhe oči i teško mi je svakodnevno nositi leće, a i rekli su mi oftamolozi da bolje ne.
Mislim da nakon otvaranja te dvotjedne ne možeš baš nositi 14 puta u 3 mjeseca, pa na kraju mogu ispasti skuplje od dnevnih (računaj i otopinu)

Problemi sa stavljanjem u oko se obično jave kad baš žuriš na posao. Recimo ako si pijan nikakav problem nije ni stavit ni izvadit
SPLiFF je offline   Reply With Quote