View Single Post
Staro 13.03.2023., 19:31   #131
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Leće - opća tema

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
I kakvo je iskustvo?
Ja sam na polutvrdima već 20 godina.
Rekla mi je okulistica da nema razloga za prelazak ako ih čovjek dobro podnosi.

A cuj, udobnije su znacajno, barem meni jer su mi polutvrde postale neudobne zbog dosta rjedeg nosenja. I meni je govorila da nema potrebe ali sam joj objasnia svoju situaciju i motivaciju za prelazak na meke, a ona je sljedeca. Tokom srednje i faksa sam nosia polutvrde lece po cijeli dan ali kad sam pocea radit (na racunalu) po 8+ sati dnevno nikako mi nije islo jer bi mi isusilo oci do granice da me peku oci (a inace sam imao suho oko i crvenilo) i onda sam se vratia na naocale preko dana/posla i lece ostavia samo za sport 2-4 puta tjedno i tu i tamo izlazak. Medutim kad polutvrde ne nosis toliko cesto i toliko puno sati valjda se oko odvikne i samim tim su mi postale neudobne za vise od par sati dnevno. Prije sam iz bez problema nosia po 12 sati. S mekima nemam tih problema i ako treba nosim ih cijeli dan.

Minus je da su dosta skuplje, barem ove jednodnevne koje nosim (toricne zbog astigmatizma, koristim acuvue oasys with hydraluxe za astigmatizam). U procesu sam prelaska na dvotjedne jer su jeftinije, pa bih kombinirao dvotjedne i dnevne po potrebi.

Sent from my iPhone using Tapatalk