Neki moj mali osvrt glede biba ...
Pelene s lijeva na desno:
Castelli, Ale, Darevie, Santic, Žolna
Rangirano po cijeni; Ale, Castelli i Žolna, pa daleko jeftinije Santic i Darevie, ali po kvaliteti su svi tu negdje ... svih 5.
Neke pelene su za kraće distance, neke za duže.
Castelli kiss i Darevie su mi najbolje i imaju najbolje uloške i s njima podnosim najdulje rute od 4-5 dana u komadu.
Čak bi se usudio reci da je kineski Darevie vrh za ultradistance. Bibe su čvrste, drže sve na mjestu, neobatale se ni nakon 4 dana vožnje, a imaju uložak meni osobno bolji i od hvaljenog Castelli Kiss uloška. Žolna ima dobar uložak, ali im je materijal ko žvaka, rasteže se i naše "privjeske" ne drži na mjestu.
Santic je isto odličan, ali ne pase mi za Infinity sic jer je pelena nesto manja. Najjaca je na poziciji sjednih kostiju, što meni za infiniti nije bitno. Za nekoga tko sjedi na klasicnom sicu bile bi odlicne. Materijal ne nesto lošiji od Daredie, pogotovo šavovi koji nisu rastezljivi do krajnjih granica materijala pa hoće popucati. Bibe im imaju zgodan fjučr sa džepovima. Na svakoj nogavici je mrežasti dzep, a na leđima ima 2 mrežice pa gornji outfit ne mora nužno biti dres radi džepova.
Ale bi svrstao između Castellija i Darevie. S time da imaju najbolje materijale i šavove. To je nešto nevjerovatno do kojih detalja ide izrada PRR dresova. Do recimo 100-150km su vrh.
To je neki moj osobni stav, nisam snob da sve mora biti markirano ... Iskustvo sam skupio osobnim pokušajima i pogreškama te forumskom pameću