View Single Post
Staro 13.03.2023., 09:49   #2290
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
@tomek@vz: Kao sto i sam rekao...
Prednost dockera je da je lagan deploy, nemas system dependancy-e. Sa security strane, ako je bug u aplikaciji, netko uleti u docker - docker sam po sebi je vec okrljastren, pa i nacin za izaci 'izvan' njega je manji. Kad uleti na OS gdje je sve native instalirano, puno je lakse.
Nije da je docker neprobojan, ali je ipak jos jedan layer zastite.

To stoji. Mene zanima vise dali postoji nacin kako povisiti sigurnost kod docker konstrukta. Imam premalo prakticnih iskustva sa containerima ,a znam da ima ekipe koja je dublje u temi, zato pitam. Najvise me brine stavka gotovih deployment Skripti s weba koje dosta ekipe jednostavno preuzima i lupa u prod bez razmisljanja jer "lagani deployment". Jos malo pa cemo zbilja trebati AV rijesenja sa Linux strane Podman mi se malo vise svida posto omogucava izvodenje podova na user razini - teoretski manji impact al ono...