KDE connect se meni pokazao jako praktičan. Doduše, zadnji puta kada sam probao na windowsima nije baš dobro radilo. Ali između non windows uređaja radi provjereno i garantirano odlično preko lokalne mreže. Integrira se u share menije i samo šalješ.
Izgleda da ima nešto novoga na windows fronti.
https://kdeconnect.kde.org/download.html
NB: pripazi da treba u opcijama potražiti gumb kojim se dopušta pristup aplikaciji lokalnom file systemu. Jer izgleda da ne pita kada zatreba nego samo odbije transfer. To je meni bila jedina mana ali kada se zajebeš 5x onda naučiš
Za veće količine podataka sam više puta izvisio na kabelu jer je moj stari mobitel iz nekog razloga preko kabela stalno gubio konekciju. Moguće da mi treba kvalitetniji USB kabel. Kako bilo, ondje sam problem riješio sa Mx Explorerom koji ima opciju postaviti fpt server i onda sam se na računalu spojio na mob s file zillom i kopirao fajlove. Pričamo o desetcima gigabajta i to je bilo dosta dobro radilo (stabilno), iako ne odveć brzo.
Na novom mobu sam si podesio aplikaciju syncopoli kao backup soluciju, koja komunicira sa rsync na kompu. Svako toliko očistim nepotrebnu kramu na mobu i napravim jedan push na rsync. Za sada se to pokazalo dosta praktično, ali za početak ima par sati dela dok se sve podesi. Vjerojatno ću si podesiti i nešto slično u suprotnom pravcu da mogu lako syncati fajlove na mob sa kompa.