Citiraj:
Autor buljo
Nemoj ih uspoređivat pliz, Euro 4 benzinac, dakle od 2005 imaju NOx kao Euro 6 dizeli.
S time da dizeli još izbacuju partikle a benzinci ne, a to dvoje je ono kaj najviše uništava čovjeka kao jedinku, na stranu sa CO i ostalo što je važnije za atmosferu od samih ljudi.
Ako žele smanjit zagađenje neka se sufinanciraju ili odlobode određenih davanja što noviji auti sa što manje ispuštenih govana odnosno penaliziraju stari koji zagađuju X(Y) puta više od novih.
|
Da ali zato CO roka ko veliki. Ne može biti to po strani. To je ono protiv čega se svi kakti bore.
Ali da dizelaši su štetniji za ljude.

Zato dizelaši nisu za ekipu koja se vozi samo po gradu.

Isto tako proizvođači moraju srediti malo regenreaciju da se regenerira van nasilja, a ne nakon autoputa krene mi regeneracija pred kućom.

GG VW/Skoda.
Sve staro treba uz poticaje maknuti s ceste.
Citiraj:
Carbon monoxide (CO) is only a very weak direct greenhouse gas, but has important indirect effects on global warming. Carbon monoxide reacts with hydroxyl (OH) radicals in the atmosphere, reducing their abundance.
|
Hm da...
Citiraj:
When carbon monoxide is emitted into the atmosphere it effects the amount of greenhouse gases, which are linked to climate change and global warming. This means that land and sea temperature increases changing to ecosystems, increasing storm activity and causing other extreme weather events.Jun 30, 2022
|
Citiraj:
Autor coconut
Koliko ljudi bi se u ZG vozilo metroom (da postoji)? Zamisli da možeš doći s jednog na drugi kraj ZG za 30 min. Tko bi bio lud da se vozi u autu gdje mu za istu dionicu treba bar 1h uz beskonačno živciranje i beskonačne gužve?
|
Da postoji vlak SMB-ZG ja bi to jednom u nekada išao s vlakom na posao.

Ovak mi se ne isplati u busu drndati do Črnomerca pa na tramvaj ili autom do Podsuseda pa tramvajem do Zapadnog kolodvora. Jednostavno računica + trošak idu u korist automobila.