View Single Post
Staro 11.03.2023., 14:40   #504
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Na toj slici ti se ne vidi ništa puno, ja govorim o spoju vanjske rozete i cijevi.
Treba bi skinuti tu aluminijsku fleksibilnu cijev i pogledati spoj cijevi koje prolazi kroz zid i vanjske rozete.
Ako ti kroz zid prolazi ta aluminijska cijev onda si u problemčiću.
Ja sam to riješio sa vodovodnom cijevi fi125 i ženskim krajem koji izlazi vani te se na njega savršeno spaja rozeta a brtva vodovodne cijevi radi vodonepropusan spoj i onda samo u tu cijev uguraš ili natakneš fleksibilnu aluminijsku s unutrašnje strane zida.
Taj spoj bi trebao biti ok, jer sam prvo sa sikom, puno sike, spojio pvc cijev i kapu, onda sam par dana nakon cijev montirao unutar rupe pur pjenom.
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
A jel imaš ti neki drugi nepatvoreni otvor još negdje na kući? Jer ako imaš onda bura ustvari ulazi poput usisa kroz tu rozetu, a izlazi negdje na drugoj strani kuće, samo to baš ne primjetiš jer je kroz veći prostor sporiji protok zraka. Pa onda zbog toga i sa sobom usisa malo vode unutra.
Imam wca prozor na istom zidu kroz dvoja zatvorena vrata. nezz jel bi to moga bit problem.

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Kako ti može vjetar otvoriti klapnu, zar ista ne bi trebala biti jednosmjerna u smislu da se krilca otvaraju samo prema van?
Drugo, jesi razmislio da i na napi unutra staviš klapnu?
Imam izlaz vani u zavjetrini i pod krovom, nije baš na udaru bure pa sam stavio rešetku bez klapne i preko zime mi se opet zavlačila bura i hladan zrak. Na kraju sam stavio klapnu vani + naručio original za Faber napu klapnu koja se montira gore na izlazu i odonda je mir.
Sad se jedino zna čuti ako naglo otvorim vrata od kuhinje kako kompresija zraka u prostoriji otvori klapnu na napi prema van pa škljocne kad se vrati natrag.
Jap jednosmjerna je, al zajebana je bura napa ima svoju klapnu ali je vodoravna kad voda tu dodje vec je gotovo. Možda još jednu da stavim na otvor cijevi da unutarnje strane.
E vidis ta.klapna sa skljocom bi mi mozda tribala, da ipak triba malo otpora da je otvori.

Imace kod mene kad puse bura ta vanjska klapna, klapa, ali nike problem ako kisa ne pada.
OuttaControl je online   Reply With Quote