Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.03.2023., 13:05   #66394
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Zato jer nisi stisnu ventil....ne želim sad ovdje objašnjavati kak se to radi da nekoga ne potaknem...
Nisam ga nikada stiskao jer nisam vidio potrebu za time jer kako god imao tešku nogu na gasu i sa ovih 40 litara + rezerva ću sigurno napraviti barem 400-500 km, a živim u Hrvatskoj, a ne u Zanzibaru pa da nemam benzinsku postaju na svakih par kilometara (u najgorem slučaju 50-ak)

EDIT:

Nego u vezi EV-a,... moje mišljenje je da EV nije loš (OK, nemam neko veliko iskustvo, ali vozio/koristio sam par komada po ZG po par dana) samo treba promijeniti par stvari:
1. način razmišljanja o korištenju vozila (na to mislim da treba promijeniti očekivanja da će se uskoro sa jednim punjenjem moći priječi 800 + km)
2. brzinu punjenja
3. dostupnost punionica

Za prvo bi se korisnici lako prilagodili da se ispune uvjeti točke dva i tri.

Naime, ako bi se u vozila ugrađivale manje baterije od recimo 20-25 kWh (znači imamo manju ukupnu masu vozila na kraju i vozilo je jeftinije, a i manja je količina baterije za zbrinjavanje jednog dana), a motor recimo troši 15 kWh na 100 km uz ostale potrošače (grijanje/hlađenje/svjetla/brisači/multimedija i dr) imamo domet od recimo 100-120 km i sad kad bi mogli napuniti tih 20-25 kWh baterije (nikad baš neće biti prazna do kraja) za pet do deset minuta, a da punionice imamo na svakom ćošku, kome bi zapravo smetala ta mala autonomija od 100-120 km?

E da, sad je pitanje kako će doći doma oni iz Minkena ... pa jednostavno, koji je problem svakih 100 km stati 10 minuta i malo protegnuti noge i guzicu, a možda bi i manje pizdarija radili po AC kad počnu drijemati nakon 300-400 km u komadu

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 11.03.2023. u 13:38.
bertone je offline   Reply With Quote