Citiraj:
Autor Mladenxy
Zato jer nisi stisnu ventil....ne želim sad ovdje objašnjavati kak se to radi da nekoga ne potaknem... 
|
Nisam ga nikada stiskao jer nisam vidio potrebu za time jer kako god imao tešku nogu na gasu i sa ovih 40 litara + rezerva ću sigurno napraviti barem 400-500 km, a živim u Hrvatskoj, a ne u Zanzibaru pa da nemam benzinsku postaju na svakih par kilometara (u najgorem slučaju 50-ak)
EDIT:
Nego u vezi EV-a,... moje mišljenje je da EV nije loš (OK, nemam neko veliko iskustvo, ali vozio/koristio sam par komada po ZG po par dana) samo treba promijeniti par stvari:
1. način razmišljanja o korištenju vozila (na to mislim da treba promijeniti očekivanja da će se uskoro sa jednim punjenjem moći priječi 800 + km)
2. brzinu punjenja
3. dostupnost punionica
Za prvo bi se korisnici lako prilagodili da se ispune uvjeti točke dva i tri.
Naime, ako bi se u vozila ugrađivale manje baterije od recimo 20-25 kWh (znači imamo manju ukupnu masu vozila na kraju i vozilo je jeftinije, a i manja je količina baterije za zbrinjavanje jednog dana), a motor recimo troši 15 kWh na 100 km uz ostale potrošače (grijanje/hlađenje/svjetla/brisači/multimedija i dr) imamo domet od recimo 100-120 km i sad kad bi mogli napuniti tih 20-25 kWh baterije (nikad baš neće biti prazna do kraja) za pet do deset minuta, a da punionice imamo na svakom ćošku, kome bi zapravo smetala ta mala autonomija od 100-120 km?
E da, sad je pitanje kako će doći doma oni iz Minkena

... pa jednostavno, koji je problem svakih 100 km stati 10 minuta i malo protegnuti noge i guzicu, a možda bi i manje pizdarija radili po AC kad počnu drijemati nakon 300-400 km u komadu