View Single Post
Staro 07.03.2023., 10:00   #1288
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Dok je zgrada prazna i iz kratkog obilaska bez da provedes ili prespavas dan u stanu neces saznati puno. Mozda, ako si strucan i ako dobijes kompletnu dokumentaciju zgrade, mozes znati sto je lose slozeno ili gdje se stedilo. Na stranu instalacije, sve sto mozes vidjeti ocima i sl, pravi problem lezi u izgradnji zgrade.

Banalni primjer kad smo se selili u stan, novogradnja iz 2008, mjesec dana smo se useljavali malo po malo i boravili bi u stanu po 3-4h dok smo sklapali namjestaj. Nismo primjetili nikakve probleme osim da se svaka aktivnost na stubistu dosta cuje unutar stana. Onda smo prespavali par dana u stanu i imas sta za cuti... Zgrada kao da je od jebenog kartona. Svako kuckanje na 3. katu cujem na 1. katu. Svako pricanje u susjednom stanu cujem u svojoj sobi. Susjeda voli glasno pricati na telefon do 23-00h. Na 3. katu decko pisa u vodu u skoljku i to se kod nas cuje kao Krka. Susjedi imaju sasvim dobar seks takodjer. Na 3. katu je i zubotehnicki ured. U garazi ispod mene su njegovi kompresori, ne moram ti opisivati kakofoniju zvukova u toku dana. U ove tri godine sam mozda 10 dana spavao BEZ cepica za usi

Sreca da smo samo u renti, jer ja ovaj stan ne bi kupio ni da je euro po kvadratu, ne bi majke mi! Mogu samo zamisliti kako bi se osjecao da sam ga kupio svojim novcem i strahnme da ovakve stvari ne bi nikad mogao provjeriti prije same kupovine. Tjesim se samo cinjenicom da necu ovdje biti vjecno i da placam ovo ispod svake cijene.

Mnogi prijatelji oko nas koji su kupili stanove su potvrdili da i oni imaju problema u novogradnjama i da je to sve lutrija. Neki s losom zvucnom izolacijom, drugi sa nekim banalnijim stvarima tipa cijeli dnevni boravak na jednoj fazi, losi sifoni koji slabo vuku i sl...
Evo, osobno sam uzeo A+ zgradu, ali ovo mogu potvrditi, u jednom mjeri...

Ja doslovno čujem susjede kada se svađaju iznad nas + hodanje po stanu, imam osjećaj da mi netko po stanu hoda.

Ostalo ne čujem, ali da, bez obzira što je bila daleko najskuplja zgrada u VŽ kad sam ja kupovao, ovo je problem velik (a ideš s premisom da kupuješ bolje od "prosječnog", baš da se riješiš tih dječjih bolest)...

S tim, išao sam u stan prilikom gradnje barem 5-6 puta i nisam našao ništa što mi ne odgovara. Kad sam se uselio, drugi par cipela.

Ja stubište ne čujem, jer imam dupla vrata od lifta do svog stana, no ove gore, čujem. Odrastao sam u zgradi staroj 40 godina, nikad nikoga nisam čuo, a iznad mene živjeli susjedi s dvoje male djece.
Mommistake je offline   Reply With Quote