Citiraj:
Autor LeskiRM
Također pitanje na kaj treba obratit pozornost da nekaj nije lose izvedeno?
|
Dok je zgrada prazna i iz kratkog obilaska bez da provedes ili prespavas dan u stanu neces saznati puno. Mozda, ako si strucan i ako dobijes kompletnu dokumentaciju zgrade, mozes znati sto je lose slozeno ili gdje se stedilo. Na stranu instalacije, sve sto mozes vidjeti ocima i sl, pravi problem lezi u izgradnji zgrade.
Banalni primjer kad smo se selili u stan, novogradnja iz 2008, mjesec dana smo se useljavali malo po malo i boravili bi u stanu po 3-4h dok smo sklapali namjestaj. Nismo primjetili nikakve probleme osim da se svaka aktivnost na stubistu dosta cuje unutar stana. Onda smo prespavali par dana u stanu i imas sta za cuti... Zgrada kao da je od jebenog kartona. Svako kuckanje na 3. katu cujem na 1. katu. Svako pricanje u susjednom stanu cujem u svojoj sobi. Susjeda voli glasno pricati na telefon do 23-00h. Na 3. katu decko pisa u vodu u skoljku i to se kod nas cuje kao Krka. Susjedi imaju sasvim dobar seks takodjer. Na 3. katu je i zubotehnicki ured. U garazi ispod mene su njegovi kompresori, ne moram ti opisivati kakofoniju zvukova u toku dana. U ove tri godine sam mozda 10 dana spavao BEZ cepica za usi
Sreca da smo samo u renti, jer ja ovaj stan ne bi kupio ni da je euro po kvadratu, ne bi majke mi! Mogu samo zamisliti kako bi se osjecao da sam ga kupio svojim novcem i strahnme da ovakve stvari ne bi nikad mogao provjeriti prije same kupovine. Tjesim se samo cinjenicom da necu ovdje biti vjecno i da placam ovo ispod svake cijene.
Mnogi prijatelji oko nas koji su kupili stanove su potvrdili da i oni imaju problema u novogradnjama i da je to sve lutrija. Neki s losom zvucnom izolacijom, drugi sa nekim banalnijim stvarima tipa cijeli dnevni boravak na jednoj fazi, losi sifoni koji slabo vuku i sl...