Tema: Elden Ring
View Single Post
Staro 06.03.2023., 08:54   #174
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Sve From softove igre su mi vrh i završio sam sve osim Demon Souls i Bloodborne jer sam na PC-u. Sada sam na Elden ringu i igra je, naravno, vrh, a način na koji su uvelike riješili probleme s open world dizajnom je impresivan. Ljudi razumiju točno koji su problemi.

Unatoč tome, bolji mi je linearniji dizajn Dark Souls / Sekiro igara jer vidim sada da niti From nije mogao izbjeći taj problem sa balansiranjem u potpunosti, budući da je istinski open world i problem balansiranja načelno nemoguće do kraja riješiti. Da dam konkretni primjer - moj prelazak ide tako da sam prvo se malo vrtio osnovno po Limgraveu i riješio neke kampove, pobrao i upgrejdao Uchigatanu i odmah na relativno niskom levelu (20ak) krenuo na Stormveil. Nakon što sam njega riješio, odmah sam išao na Raya Lucaria i nakon što sam nju riješio sam išao istraživati onaj otočić južno od Limgravea gdje je i castle Morne i sve ostalo - i cijelo to područje je sada toliko lako da bih zatvorenih očiju i sa primanjem 100 udaraca u svakoj borbi sve prošao. Takvih disbalansa u recimo DS ili Sekiru nema baš nigdje, a ovdje je relativno lako moguće doći do te situacije. Mogu tek misliti kako je s igračima kojima je ovo prva From igra, pa onda primarno besciljno zumaraju okolo po low-level područjima, farmaju i level-upaju. Oni mogu napraviti svojevrsnio override cijele igre.
piydek je offline   Reply With Quote