View Single Post
Staro 06.03.2023., 08:06   #1696
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor jacobbb Pregled postova
Uložio bi ja sutra kad bi znao da ću moći taj router podesit da radi na optici sa sve tri usluge (int/tel/tv). A u budućnosti može biti samo gore, tj. internet pružatelji sve zatvoreniji po pitanju podešavanja vlastite opreme.

(ostali dio opreme je već tu)
Kako ne.Pa ekipa je ovdje na forumu odavna upogonila sve usluge na vlastitoj opremi.

Većina inače samo koristi internet i IPTV od ISPa a to ti svaki router može odraditi bez obzira bio to bakar ili optika.

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Nije baš sve tako crno, u biti samo je pitanje vremena kad će se na razini države regulirati pravo na vlastiti ruter.
A nije ni tako sve dobro.Dok se ekipa ovde doslovno prepire da je glupo uložit u vlastitu opremu nitko nije bio u stanju upoznat naš HAKOM u vezi "Router Freedom" i dati im primjere koji su navedeni na FSFE.
Npr. od HAKOMa mi je došao autogenerated email da su zaprimili moj upit a tu sve stane.
Tek do prije pola godine su mi se udostojili odgovoriti.
Moji upiti HAKOMu za "Router Freedom" nisu bili tipa evo vam link pa vidite.Ja sam osobno sastavljao puno toga iz vlastitog iskustva i davao im odlične primjere zašto se ISPovima nesmije dozvoliti da izvode svakakve gimnastike sa opremom,nisu samo bili to primjeri sa FSFE nego primjeri korisnika na bakru i optici kod kojih sam postavljao razne routere.

https://ibb.co/MNryZJK
https://ibb.co/NTB5Y6W

Iskreno pošto je država banana i totalni bezveznjaci rade u HAKOMu koji nemaju pojma o čemu je stvar "Router Freedoma" prije će oni udovoljit ISPovima a ovi će im konstantno vrtit priče o securityu,hakiranju,itd...
A o kvaliteti ISP uređaja neželim niti počimati raspravu.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 06.03.2023. u 08:38.
Karlo666 je offline   Reply With Quote