Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.03.2023., 12:42   #66201
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Car share je super stvar, samo kažem, nije to samo tak jednostavno a često niti održivo. Pogotovo kada ti flota naraste na 2000 vozila rasutim diljem grada.
Odlazak na aerodrom je definitivno lakši uz Car share, svaki puta radije uzmem auto nego taxi/javni prijevoz.

Iz perspektive osobe koja je iza kulisa vjeruj mi sve to izgleda puno puno drugačije. Neovisno radi li se o EU, SAD-u, Kanadi. Ljudi su stoka svuda i svuda ima kriminala.
Ok sumnjam da u Londonu ekipa koristi Zipcar za drive-by pucnjave kao što su koristili BMW-ov Reach Now u Brooklynu ali vjerujem da imaju fair share svojih problema.

Recimo nama bi u Evu isto ekipa govorila kako su auti čisti i uredni. Čak i kolege bi rekle da su čisti nakon što bi im pričao kak smo nezadovoljni brojem prijava.
Ali to je valjda zato što mi cijele dane buljimo u prijave, klasificiramo ih i pokušavamo riješit što više toga da imamo što viši availability rate.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ne sjećam se da sam vidio prljav ili oštećen Zipcar igdje u gradu.
btw, da se samo malo vratim na ovo.
U pravilu oštećen auto nećeš vidjet jer nakon prijave korisnika takvi auti idu van službe i šalje se tehničar da provjeri štetu, ako je nešto veće odma auto ide prvom raspoloživom partneru na popravak.
Po pitanju čistoće isto tako, korisnik prijavi da je vozilo prljavo, ono se po završetku najma stavlja van službe i šalje se ekipa za čišćenje.
Tu opet dolazimo do problema ljudske prirode jer svi mi ne percipiramo štetu/čistoću jednako.
Pa nerijetko izbaciš auto van službe jer ekipa veli da mu otpada prednji branik a ono popustila jedna kopča. Ili ekipa koja kaže da čuje ''čudne zvukove'', da auto ne koči kako treba, itd.
S druge strane spektra imaš ljude koji voze sa probijenom gumom a da ne skuže dok ista ne otpadne s felge i onda prijave da je auto jako neudoban
Ili recimo žena koja je prijavila da ne može podić suvozačevo staklo a nije skužila da je isto razbijeno i rasuto posvuda

Nego, kad smo se već dotakli te teme, ima netko kakvih informacija vezanih za ovaj Zabregački SpinCity i kak oni posluju?
Vidim ima i full električni Avant2Go ali ekipa ima onak valjda 10 auta u floti.
Znam da su im cifre i tarife bile sulude ranije.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 04.03.2023. u 12:56.
Wolverine je offline   Reply With Quote