Citiraj:
Autor Vuco
Ma dobro, ne kažem da je oglas star godinu dvije, nego ja dodajem (a prodani se miču sami) iz "Spremljenih".
Samo kažem da sam prvi puta vidio da je doista nešto otišlo dolje. I to Samobor i Zagreb.
|
Ovo sam i ja primijetio unazad tjedan, dva. Možda su prodavači ipak malo precijenili porast potražnje zbog APNa.
Citiraj:
Autor Mommistake
Aha, jasno...
Da, ali sumnjam da će ići to dolje, iskreno.
Mislim da je to "novo normalno", ja isto imam u dogledno vrijeme plan prodati stan, makar je star 2 godine. Iz razloga jer sam došao već u neku cifru gdje za 70 kvadrata stan s garažom mogu dobiti skoro dovoljno da radim novu kuću.
A platio sam ga gotovo duplo manje.
|
Kao da se na pucanje balona 2008, period padanja i niskih cijena kolektivno zaboravilo
Prošle godine je 60% stanova otišlo za keš zbog prelaska na € i tu se ekipa riješila dosta para zarađenih na ovaj ili onaj način, a bio je i APN

. Ovaj zadnji rast je uzrokovan najviše novim APN-om (gdje su se dizale cijene stanova praktički na dan najave) i djelomično inflacijom. Dobar dio novaca se već potrošio, kamate će samo rasti (euribor), naznake recesije postoje, tako da ne vidim daljnji rast cijena. Također, kao što je kolega spomenuo - i ja sam primijetio da se na dijelu stanova spustila cijena nedavno.
U svakom slučaju, čini mi se da ko misli prodat, sad je najbolje vrijeme, prije nego prijave na APN završe. Šta će bit nakon, pitanje.
Naravno, moguće da sam i totalno u krivu