Citiraj:
Autor jopis
Nećemo se vrijeđat  .
Stanovi u Jasenovcu jesu vrlo jeftini jer je prosječna dob populacije 70+, a mogućnost zapošljavanja u nekoj od pustih grana privrede ovdje 'enormna'  .
Ali stanovi iz 44e ne postoje, jer je Jasenovac bio okupirano mjesto 91-95, te je 3/4 mjesta porušeno.
Dakle, itekako je investicija kupit relativno novi stan za 15000€ (jedan full renoviran je prodan čak za tričavih 10k prije 2godine, ali ljudi su otišli živjeti negdje u 3pm, mislim čak u Australiju) na manje od 10min od autoceste a3, na 1min od vrlo prometnog graničnog prijelaza i područja lovišta gdje se već xx nekretnina prodalo lovcima iz zg, zagorja i ostalih bogatijih krajeva Hr koji nisu osjetili niti 10% rata kao ovo područje, jer će taj stan u budućnosti vrijediti samo više od tih 15k€, manje neće sigurno, jer kako je nedavno jedna žena rekla (jedna od preostalih rijetkih vlasnica srpkinja koje nemaju nikakvog interesa za povratkom životu ovdje, niti familije koju to zanima), ja svoj stan neću sigurno dat u bescijenje, nek stoji u najmu i dalje, neće propast.
I to je još jer je ovo kakti središte općine, granica, čvorište, bla bla. U selima okolo nekretnine su zbog premale potražnje zadnjih godina sramotno otišle u bescijenje, kuće se prodaju po 10ak tisuća €, kuće koje su rađene poslije rata, znači od 1996 do 2000e, ne neke stare karampane. To niže ne može ići, dakle kolega, poanta mog replya je da se ne vrijeđamo mojim malim Jasenovcem niti vašim netočnim informacijama o vremenu izgradnje nekretnina, kupnja nekretnine ovdje je 100% bolja/sigurnija investicija od ulaganja u vjetar zvan kripto ili ovaj cirkus od državnih obveznica.
(ps - ono malo preostalih starih posavskih kuća se vrlo rijetko prodaje, jer je većina preuređena u kojekakva odmorišta/sobe za spavanje u autohtonom stilu, ili su vlasnici 80+ koje apsolutno ne zanima što im je kuća stara 100 godina i poljepita trskom a ne zidana).
|
Prvo, ne vrijeđam.
Drugo, uzeo sam Jasenovac kao primjer, jer ga znam...
Ali kad si se već našao prozvanim, onda ovako...
Imam i kuću dolje, pa okvirno znam koliko vrijedi, tj. ne vrijedi.
Ta kuća je samo trošak, nikakve koristi od nje. NIKAKVE. Plaćaš osnovne komunikalije, kuća propada, pucaju temelji, dvorište sve više uništeno, stari orah temelje kuće lagano pomiče itd.
Idem dolje jednom godišnje ako i toliko, odem upaliti svijeće na groblje i to je to.
Kad sam bio klinac, dolje je bilo lijepo s djedom provoditi dane, pecati, roštiljati, voziti bicikl itd.
Danas, pitaš moje starce, radije bi dali besplatno nekome to kuću, samo da ju uzme.

(Nije stvar baš tako jednostavna, no bilo bi dobro da je).
Uglavnom, Jasenovac kao primjer, meni je Jasenovac jako drag, nemam ništa protiv njega, nego eto, lokacijski i vremenski, dobra analogija na investicije.
Jel bolja ili gora investicija od kripto-a, neću ulaziti jer ne ulažem nešto previše, no radije bi podrapao (kako je rekao onaj poznati amer: Hookers and Cocaine)10k EUR nego kupio kuću u Jasenovcu.
Tebe dolje veže emotivni dio, to je tvoj kraj, razumijem te. No gledaj to s stajališta da netko iz ZG kupi dolje kuću i zove to investicijom... Kako?
Imam kuću i u jednom od manjih gradova u VŽ županiji, na sjeveru Hrvatske, pa to isto tako ne smatram nekom prevelikom investicijom (nema ljudi, nema posla, mladi odlaze), no kudikamo je bolja investicija od Jasenovaca.

Kuću prodam sutra za 50-60k EUR.
Ali, otišli smo previše off-topic.
Sorry ako si se nazvao prozvanim, nije mi to bila ni namjera ni cilj. Jasenovac ima posebno mjesto u mom srcu.
Samo, kažem, šteta, lijep kraj, no mladih nema, posla nema.
A i ona zgrada tamo gdje je trgovina (Mlin i pekare sada), je stara barem 50 godina.

Ona zgrada gdje je pošta, isto barem 40-50.