Prošao igru, 40h, level 37 na kraju.
Generalni dojam malo pao kako je igra išla kraju.
Mount - nepotreban, nisam ga koristio dva puta.
Talenti - nepotrebni, ne mijenjaju tijek ili jačinu igre. Većina baš glupa (pogotovo Room of Requrements).
Potove nisam uopće koristio (osim heala) i nisam ih izrađivao.
Biljke i herb uopće nisam koristio, bacanje vremena.
Item upgrade i beastovi u Room of Requirements - bacanje vremena, nepotrebni totalno.
Način mijenjanja spellova mi nije sjeo nikako, uvijek krivi meni otvoren, nikad raspored nije bio dobar, stisnem slučajno R2 pa zamjenim spell itd.
Težina hard - Rockwood i Ranrok su mi malo zadali glavobolja (umro jedno 3-4 puta), ostalo ništa.
Imam 92% challenge-a, nisam otključao Alohomora level 3, nije mi se dalo.
Imam nekih 50k golda, sve legendary iteme i metlu 3/3 upgrade. Istražio sve secrete u Hogwartsu, Hogsmeadeu i vani u open svijetu.
Main priča dobra, side misije nevažne u potpunosti (osim Sebastijana), ja se sjebo i nisam otključao Avada Cadavra,
nisam ni skužio da sam krivo otišao u jednom razgovoru. Pazite na to. Htio sam avada cadavra.
Imam još nekih 10-12 side misija, nemam volje ni želje igrati ih i otključavati vizualne efekte i golde.
Igra mi je bila odlična sve do kada nisam otključao onaj drugi dio mape (kroz rudnik kad moraš), tamo je postalo dosadno. Taj drugio dio mape ima svega 4-5 main misija, i generalno tamo ni ne treba više ići.
Većinu protivnika sam riješavao s Stalthom.
Challenges - Merin, Zvijezde, Metlu i ostatak riješio sve da bi otključao sve challenge, dalje više nisam.
Sve u svemu, dobra igra no nije tako dobra kao što sam očekivao i želio. Sama igra se može preći za ispod 20h, to je očigledno.
Broj protivnika zavidno slab (50% vremena se boriš protiv paukova, 40% protiv zlih ljudi ili goblina, tu i tamo ubiješ kojeg vuka i par trolova. Mogli su to malo proširiti).
7/10 od mene - početak odličan, kraj mlačan. Ako ju moram svrstati u neki all time best za PS, ne znam jel bi išla u top 15.
Od bugova, desilo mi se ogroman FPS drop tu i tamo, morao restartati igru nakon toga (PS5). Inače, igra stvorena za PS5.
Ide u prodaju.