Citiraj:
Autor dzajko
U 6 mjesec cu u london, pa ako netko zna par informacija da mi da u vezi putovanja.
1. Vidim da ne traže Vizu, ali je li potreban kakav drugi obrazac ispunjavati ili jednostavno s putovnicom sidnem u avion i eto mene.
2. Postoji li nekakav bus/metro pass za par dana da se mogu neograničeno voziti? Ili moram uzimati kartu za svaku voznju.
3. Koliko kutija duhana mogu poniti sa sobom?
4. Kakva je situacija za covid? Testovi, cijepljenje...
5. Kako najbolje od zracne luke Luton do četvrti Pimlico (ublizini smjestaja mi je Victoria Station). Sto je najisplativije za taj put, da me ne oderu?
6. Što je vrijedno spomena za vidit, a što da preskocim od znamenitosti?
|
1. treba samo putovnica, nemres s osobnom ako nisi rezident
2. Uzmi si Oyster karticu odmah na pocetku i nju top-up as sa karticom ili keshom na valjda svakoj tube stanici. Dnevni limi ti je mislim 7 i pol funti, tj ako potrosis vise od toga vozis se dalje besplatno. Tube ti je 2.4 po voznji, pazi da se uvijek prijavis na ulazu i odjavis na izlazu jer ti se moze desiti da negdje nema rampe pa ako se prijavis, a ne odjavis onda ti skine neki fee tipa 5 funti, pojma nemam. Ako ti se to desi, cimaj tamo nekod od radnika, svi su ti oni turbo susretljivi i neces imat problema. Bus ti je mislim 1.60 po voznji i tu se samo prijavis na ulazu. Skini si Citymapper app za londom i koristi ga za navigaciju. bus je spor i cesto zapne u prometu pa bi ti preporucio da se vozis s tubeom ako mislis negdje brzo stici. S druge strane, s busom ces i vidjeti nesto od grada. Mozes placati prijevoz i s obicnom karticom al ti je onda, mislim, nes skuplje.
3. Pojma nemam
4. Nitko nis ne pita
5. Ne znam ali citymapper ti sigurno ima pa pogledaj tam
6. Natural history museum, Science museum odmah pored. Battersea powerplant ti je novo uredjen i izgleda vrhunski ali ti je dosta prazno tam. Camden market je fora za vidjeti. Ak je lijepo vrijeme s Greenwicha je super pogled na londom. Ako hoces jeftino se djirat po Temzi imas neku liniju sa par funti na koju mozes s Oysterom. Prodjes ispod Tower bridgea. Tamo odmah pored je usidren HMS Belfast, nisam bio al navodno je super. Imas i super kulturnih muzeja ak ti je to napeto