Citiraj:
Autor dzajko
U 6 mjesec cu u london, pa ako netko zna par informacija da mi da u vezi putovanja.
1. Vidim da ne traže Vizu, ali je li potreban kakav drugi obrazac ispunjavati ili jednostavno s putovnicom sidnem u avion i eto mene.
2. Postoji li nekakav bus/metro pass za par dana da se mogu neograničeno voziti? Ili moram uzimati kartu za svaku voznju.
3. Koliko kutija duhana mogu poniti sa sobom?
4. Kakva je situacija za covid? Testovi, cijepljenje...
5. Kako najbolje od zracne luke Luton do četvrti Pimlico (ublizini smjestaja mi je Victoria Station). Sto je najisplativije za taj put, da me ne oderu?
6. Što je vrijedno spomena za vidit, a što da preskocim od znamenitosti?
|
1. Viza treba ako si državljan ne-EU zemlje. U suprotnom, putovnica. Nikakvi obrasci.
2. Treba ti samo kartica koja ima beskontaktno plaćanje. Možeš uzeti Oyster karticu (koju ne možeš svugdje napraviti), pa je puniš s lovom ili uzmeš Travelcard koji je onda vezan na Oyster (kao pokaz). Pogledaj na TFL webu jel ti se uopće to isplati. Transport plaćam Revolutom kao i kruh i mlijeko, ali ako u tjedan dana misliš puno koristiti transport, možda se Travelcard isplati. Napravi plan za svaki dan pa vidi jel ti se više isplati daily cap normalno ili travelcard.
Ne smiješ samo zaboraviti potvrditi i na izlazu inače će ti skinuti kao da si se cijeli dan vozio (mislim da je Ł12 daily cap).
4. Nema situacije
5. Otvori Google Maps, stavi polazište i odredište i vidi koja ti se opcija najviše sviđa. Sve je dobro povezano vlakovima i busevima. Oderat će te jedino black cab, ali ne u smislu da ćeš se iznenaditi konačnom cijenom kao kad ti u ZG hoće uzeti 200 kn za put od autobusnog do željezničkog

6. A zbog čega ideš u London?
Citiraj:
Autor J*man
Krajem Svibnja idem poslom na par tjedana u Atenu i imat ću nekoliko dana slobodno.
Jel imate kakvu preporuku, savjet? Što vrijedi obići a što zaobići u širokom luku?
|
Bio sam nedavno na svadbi u Ateni, prvi put tamo. Ne mogu ti nešto specijalno preporučiti. Obišao ove glavne atrakcije i nisam ostao nešto oduševljen. Da nemaju te ostatke, ne bi vjerojatno ni imali turista.
Rooftop barovi oko Akropole su fora.