Pa svaka investicija je kocka na neki način.
Neka manja, neka veća, ali sve se temelji na uzorku.
Nekretnine bi isti bile kocka da cijena stanova ide iz godine u goidnu gore, dolje, gore, dolje.
Ovako, uzorak je jasan, cijene rastu, dobra je investicija. Jel 100% sigurna? Nije. Takva ne postoji.
BTC je svojevremeno bio dobra investicija jer je imao ekstremno uzlaznu putanju. Ja u to vrijeme nisam imao muda i financijsku moć da investiram.
Spomenuti frend je riskirao, uspio. Jedino što mu je žao da je sve prodao, ali opet, zaradio, dosta.
Ali kocka u smislu kockanja je nešto sasvim drugo. Kockanje ne može i nije biti investiranje. To je igra s određenim postotkom šanse za dobitak. Isto kao i loto (s puno manjom šansom, naravno), no to nisu investicije.
Spomenuti frend nije imao samo muda, imao je dobar input od svog poslodavca svojevremeno koji se ustvari zadnjih par godina bavi samo kriptom. Nedugo bili na rođendanu, pokazao mi stanje na računu (i rečeno mi je bilo da je to jedan od xy računa), nisam takvu brojku u životu vidio.

A bogami i RSQ8 se vozi.

Ja onda nisam znao baš ništa o kriptou ni majnanju, pa kad je on pričao da kupuje nešto što ne postoji na kredit, da mu se možda vrati lova, mi smo bili šokirani.
Nemam ni ja.
Sad možda malo više, no samo iz razloga jer mi sad ne igra veliku ulogu izgubiti par hiljada EUR, to je nešto s čim mogu živjeti ako ne uspije.
Prije 5 godina, umro bi da izgubim 15-20 tkn.