View Single Post
Staro 24.02.2023., 13:36   #2199
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ekipa imam malo cudan problem i nasao sam jedan jedini post iz 2021 gdje se spominje bug na relaciji initrd <> opensuse (ili bilo koja normalna distra posto je dracut zapravo problematican)? Ukratko: radim na migraciji OS-a sa LVM particijama i moram dual boot osposobit za novi sustav - kreiram particije - lupim image backup novog sustava - sve super. oba sustava dijele boot particiju naravno - kopiram novi kernel i initrd na boot particiju , prilagodim boot entry za novi sustav - i govno ne boota jer kao da sa vlastitim kernelom ne dize LVM kak spada (iako postoje explicitne opcije i za to+originalni image i intrd novog sustava je postavljen na identicno konfiguriranom hardwerui software-u). U originalnom intrd image stoji druga root particija naravno i sto god da napravim (probao vec mu dat cmdline opcije, kemijat sa opcijama u dracut-u , kemijat sa raznim include opcijama pogotovo za LVM i root lokaciju novog sustava al govno ne prihvaca sto mu dajem. Jedino ako bindam sve particije novog sustava i chrootam u novi OS i tad kreiram initrd za njegov novi kernel - tad govno boota. Problem je da to na taj nacin nemogu automatizirat za rollout na vise servera a posto bi morao initrd za vise tipova servera posebno kreirat ta opcija mi recimo to tak - ne mirisi. Jel tko naletio na slicno sranje?

Da odgovorim sam sebi pa mozda pomogne nekome...dakle ukratko rijesenje problema je skripta na novom sustavu koja automatski updejta LVM info (vgck), kreira novi initrd (mkinitrd/dracut) i updejta grub boot loader (grub2-mkconfig). Naravno, proc,sys,dev te boot i run particije moraju sa -o bind opcijom biti mountane sa postojeceg sustava da bi stvar sljakala. Na kraju je dovoljan:

Code:
chroot /mnt/<novi OS> /usr/local/bin/<cool skripta>

Stvar sljaka tak jednostavno da boli glava