View Single Post
Staro 23.02.2023., 09:36   #1182
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Malo sam usporen s odogovorima

Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Morao bih se i ja potsjetiti teksta, ali bilo je i nešto da bi obveznik bila sama nekretnina a onda posredno i vlasnici.
Problem i jest u tome što tog izuzeća nije bilo u konačnoj verziji a ni kriterija tko bi i po kojim kriterijima odredio vrijednost nekretnine.
Često su se pozivali na Njemačku da bi na kraju ispalo da oni plaćaju manji PNN nego mi KN (plaćaju po nekim tablicama iz 1964.).
To sve spada pod pitanja koja se trebaju odgovoriti i generalno naći dobar način za implementaciju zakona.
Zato sam i rekao da nisam za to da se uvede navrat nanos, nego treba (za promjenu) napisati smislen zakon.

Citiraj:
Nekretnine su i livade, pašnjaci i neka naslijeđena djedovina sa kojom ne možeš ništa, što je u tom slučaju prva a što druga ?.
Kako to da se Crkva odmah našla izuzeta od toga ?
Glede livada i pašnjaka, što nisu govorili da bi se te stvari za sad izuzele, nego da bi zakon samo uzimao u obzir nekretnine za život?

A glede crkve - a što da ti kažem, ne plaćaju ništa živo, tako da nisam baš šokiran ni za ovo

Citiraj:
Onda to ne bi vrijedilo retroaktivno nego bi stupilo sa nekim datumom na snagu, za kupljeno od 1.1.20xx. ?
Zašto?
Ako se uvede bi trebalo vrijediti za sve nekretnine u kojima se može živjeti, ne samo za "kupljeno od određenog datuma".
Igorr je offline   Reply With Quote