Malo sam usporen s odogovorima
Citiraj:
Autor Max Rockatansky
Morao bih se i ja potsjetiti teksta, ali bilo je i nešto da bi obveznik bila sama nekretnina a onda posredno i vlasnici.
Problem i jest u tome što tog izuzeća nije bilo u konačnoj verziji a ni kriterija tko bi i po kojim kriterijima odredio vrijednost nekretnine.
Često su se pozivali na Njemačku da bi na kraju ispalo da oni plaćaju manji PNN nego mi KN (plaćaju po nekim tablicama iz 1964.).
|
To sve spada pod pitanja koja se trebaju odgovoriti i generalno naći dobar način za implementaciju zakona.
Zato sam i rekao da nisam za to da se uvede navrat nanos, nego treba (za promjenu) napisati smislen zakon.
Citiraj:
Autor Max Rockatansky
Nekretnine su i livade, pašnjaci i neka naslijeđena djedovina sa kojom ne možeš ništa, što je u tom slučaju prva a što druga ?.
Kako to da se Crkva odmah našla izuzeta od toga ?
|
Glede livada i pašnjaka, što nisu govorili da bi se te stvari za sad izuzele, nego da bi zakon samo uzimao u obzir nekretnine za život?
A glede crkve - a što da ti kažem, ne plaćaju ništa živo, tako da nisam baš šokiran ni za ovo
Citiraj:
Autor Max Rockatansky
Onda to ne bi vrijedilo retroaktivno nego bi stupilo sa nekim datumom na snagu, za kupljeno od 1.1.20xx. ?
|
Zašto?
Ako se uvede bi trebalo vrijediti za sve nekretnine u kojima se može živjeti, ne samo za "kupljeno od određenog datuma".