Citiraj:
Autor Guls
Radio bi čizburger ženi detetu i sebi, juneći flam mljeveni, odležan s malo soli i papra.
Jel to bolje zapeći na tavici s uljem i dodanim maslacem, ili možda staviti u pećnicu na nekih 180 poklopljeno (prihvaćam well done, blago roza unutrašnjost) na 20 min i onda naglo zapeći sa sirom jedno 5min na 230?
Pitam baš zbog toga jer u tavici uvijek ostane crven iznutra, osim ako ga natenfam da bude 1cm debeli ali onda se gubi taj šmek mesa i postaje pljeskavica.
Naravno, sir bi bio crveni cheddar, no ne znam koji umak... mora biti blagi ili blago pikantan, nikako ljut. Prihvaćam sve savjete. Samo da nije miks kečapa i majoneze.
|
Imaš jako dobrih bbq umaka u Metrou za kupiit.
Ja radim mix kečapa, majozene, malo senfa i jakooo sitno narezani kiseli krastavac na donji dio peciva, gore stavljam taj bbq umak. U ovaj mix možeš dodati malo "volim ljuto" proizvoda ili iskoristiš ljuti kečap.
Ja pljeskavice radim bez pećnice, radim veće kuglice, pa ih stišćem nekim utegom (dnom tanjura), oblikujem, sol i papar i pečenje.
Bolje ne ide.
Eventualno stavim poklopac gore da se sir rastopi zadnjih 2 min kada okrenem i to je to. Dobra tava je važna kod ove pripreme.
Ili napravim cheddar umak i prelijem po hamburgeru na kraju.
Karamelizirani luk s smeđim šećerom daje jedan nedostižan nivo hamburgerima, ni ne radim bez toga više.