View Single Post
Staro 22.02.2023., 07:49   #1173
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Da, slažem se, posebno na obali, mislio sam prvenstveno na Zg i to u kontekstu PNNa, kako uopće utvrditi što je "prva"/jedina nekretnina, ako i jest trenutno prazna, možda je vlasnik dijete ili netko star koji ni ne može živjeti samostalno.

Također, stoji i da je dosta toga kupljeno umjesto štednje ali i prazan stan košta, posebno starogradnja gdje imaš iste račune za grijanje i toplu vodu bio u njemu ili ne, a kod svih KN, smeće i pričuvu. Taj zamišljeni PNN bi morao biti ekstremno visok da nekog natjera na prodaju ako već nisu svi ti troškovi.

Malo dulje pratim temu, pa sam našao i neki pamfletić MMFa već iz 2011. gdje se spominje 1,5% vrijednosti kod nas (znači, naši kvislinzi su nas već tada prodali i obećali da će uvesti PNN).
Tu dolazimo do još jednog problema, predloženi (pa suspendirani) PNN je predlagao da vrijednost nekretnine procjenjuje lokalna samouprava ... tu bi i slijepac vidio korupciju i kriminal.

To me asocira na POS i APN, u smislu da su namjenski stanovi (subvencije) ... zloupotrebu (iznajmljivanje) treba drastično kazniti oduzimanjem ili plaćanjem razlike do tržišne cijene.
Nažalost, mnogi lako zaborave da smo te subvencija platili mi ostali porezni obveznici.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...tnina-15146087

Ne znam da li raspolažeš s nekim bolji podacima, ali slobodno šibni.

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Oni koji imaju si budu sredili neki izuzetak ili olakšicu, no. Koliko su ti noge duge, toliko se i pružiš.

Porez na nekretnine je defakto ukidanje prava privatnog vlasništva. Ako ne plaćaš isti, gubiš nekretninu i letiš van. Što se dogodi ako ne plaćaš najamninu onome tko ti iznajmljuje nekretninu? Letiš van. U čemu je razlika?
Siguran sam da bi se Zakon mogao napisati da ne letiš van iz nekretnine u kojoj živiš.

Zadnje izmijenjeno od: SrKi. 22.02.2023. u 08:38.
SrKi je offline   Reply With Quote