Slučajno sam završio tamo, nije bilo u planu, ali ekipa je imala sobu u hotelu na Miami Beachu, pa sam ostao par dana. Sad sam prevrtio slike da se prisjetim.
Prvo, službeni jezik u Miamiju je Španjolski. Na više mjesta sam doživio da nisu znali/htjeli pričati engleski, što je suludo.
Skupo za popizditi. Sve. Skuplje i od Havaja. U tom trenutku je bilo 2-3x skuplje nego NY.
More nije za kupanje. Prljavo, pretoplo, preslano, puno meduza, a plaža je odvratna.
Prebacili se u bazen od hotela (jedan od hotela na samoj plaži) i tamo skoro oslijepio. Nakon sat vremena kupanja, nisam idućih 6 sati vidio skoro ništa, sve mutno. Izgleda da su previše klora utrpali. Nedopustivo za taj rang hotela, ali takve gluposti se svuda događaju.
Vrijeme nije za svakog, užasno je sparno (vlažno i vruće), tako da ti svaka pizdarija digne tlak.
U šetnji svako malo naletiš na pacijente koji ti hoće prodati nešto, u principu drogu/tablete/oružje.
Turistički nemaš realno što vidjeti. Little Havana mi je bila fora, ali nemaš tamo raditi što dulje od 20 minuta koliko traje posjet lokalnim "manufakturama" cigara.
Bačene love za posjet Evergladesu mi je i danas žao. Ako ti je vožnja čamcem po kopačkom ritu zanimljiva, onda ti možda i ovo bude

Meni nije bilo, pogotovo na 40+ s brdom komaraca.
South Beach je fora (art deco kvart), ali isto nemaš tamo raditi što dulje od 20-ak minuta.
Star Island je jedna od tura uključenih u boat turu (fora je vidjeti grad s mora), gdje te provozaju oko otoka gdje bogati i slavni imaju vile. Isto bezveze, ali išao sam jer je ekipa išla.
Venetian Pool je isto fora, ali opet ništa dulje od 20 minuta.
Čim malo sunce popusti, izađu komadi u bikinijima i prešetavaju se okolo po gradu kao da je sve plaža. Evo, to je highlight Miamija
Mislim da mi je za 5 dana tamo dosad najviše žao potrošene love.
____
Konekcije od aerodroma su busevi i taksiji. Kad sam vidio koliko mi vremena treba busem do Miami Beacha, uzeo sam taksi, a i već je bilo kasno navečer.
Ne znam kakva je sad situacija, ali dosta taksija nije primalo kartice. Sreća pa je hotel imao bankomat, a taksisti su razumni pa će pričekati dok digneš lovu. Naravno, računaju na bar 20% bakše. Mislim da je 20% tamo minimum za sve.
Vozio sam se samo lokalnim taksijima i busevima, tako da ne znam za Uber, ali sigurno funkcionira i Uber i Lyft.
Sad baš čitam iskustva s Uberom na aerodromu
Drivers just cancel if they call and you don't speak Spanish. (There are no English speaking Uber drivers in Miami)
Eto, apropo španjolskog