Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.02.2023., 09:01   #65979
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 8,870
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Mislim da sam prošao 38 tisuca i da nisam nit blizu 4mm limitera na CC+. To kaj se na bocnici događa (iako se meni nije trgali kao liku sa videa, samo su se proširili malo ti urezi na rubovima - također samo na prednjima) nisam osjetio u vožnji. No zvati to potrošenom gumom je pretjerano. Oštećena ili loše kvalitete ok, ali ovako se čini da ste nakon 15 000km došli na 2mm dubine šare...
Opet sam imao ovu zimu situaciju gdje sam mislio da su gume za baciti (klizanje kod starta i kočenja na prvi masni hladni dan ispod 0), čak naručio i nove (te Kinergy ), ali me dućan zeznuo i zavlačio, tako da sam sad i dalje na CC+ i vidim da i dalje drže jako dobro po suhom i mokrom, pogotovo sad kad je opet +15°C.

Iako, slikat ću Vam sutra gumu da vidite kaj se kod mene pojavilo. Ovi V po sredini više nisu svi iste debljine po radijusu, nego su se kao fužili, negdje malo skupili.
To nisam još nigdje vidio...
Meni su uz obavezno rotiranje i spur svake godine bile na 5-6mm, ugl profila je bilo vise nego dosta. Ubilo ih je vrijeme/broj sezona i vjerojatno tih ~200km makadama sto su vidjele. Uglavnom, CC+ montirane na jesen 2019, skinute na jesen 2022 sa malo manje od 30t km, bile su kuhane i pecene (plastificirane) i jos ostecene. A ta ostecenja su se desila tek u zadnjih 5-6mj koristenja.

Cisto sumnjam da bi me pustili na tehnickom s okrhnutim rubovima, nisam imao muda provjeravati.

Cim su krenuli slinavi uvjeti gume su mi bile na sve strane (ja sam u Puli, ovdje nemamo asfalt vrijedan tog imena). Kako sam stavio CC2 (10mj. 2022) tako vise nisam imao nijedno bjezanje auta po poznatim lokacijama. Masno, mokro, nista. Tek neki dan smo imali temp blizu nule, ali suho vrijeme pa nemam nista za prijaviti. Gume jos nisu u voznji osjetile nista hladnije od 1-2°C, takva nam je zima. Jos nisam izvadio ni jaknu iz ormara -.-
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote