Prije 5+ godina sam si napravio xls za troskove sa 12 sheetova za svaki mjesec odvojeno i u svakom sheetu su rubrike od prehrane, rezija, auta sve do razonode. S godinama se tablica sirila/suzavala, a na trinaestom sheetu su sume po mjesecima i rubrikama. Na kraju dana pobacam troskove unutra, na kraju mjeseca bacim oko na sume i tako u krug. Njub sam za excel, koristio sam samo sum funkcije i to je to.
Volio bih imati sljedecu pojednostavljenu mogucnost na zasebnom sheetu: jedno polje za unos iznosa, jedan padajuci izbornik koji bi dao tom iznosu kategoriju, opcionalna rubrika za unos napomene/notea i tipku "send" koja bi taj iznos automatski povezala s danasnjim danom/mjesecom i rubrikom kojunsam odabrao te ga upisala gdje treba ili ga zbrojila s vec postojecim iznosom ako sam taj dan vec upisivao npr prehranu.
Razlog: da ne moram traziti po sheetu dan i rubriku, jer 99% vremena to radimo s moba.
Pretpostavljam da to trazi znanje nekih macro funkcija ili nekog programiranja.. Znate li za neki pojednostavljeni primjer odakle bi mogao krenuti, neki primjer na netu, jutubu? Koje termine bi trebao uopce guglati? Hvala!