Citiraj:
Autor 1v@n
118i hoće novu litru ulja, 7 mjeseci/8000 km nakon nadolijevanja litre ulja (javi da je na minimumu i da hoće litru)
Ne kužim u čemu je fora, jer digitalni mjerač razine ulja pokazuje minimum, a nakon dodavanja litre pokazuje malo ispod max....a službeno ima tank za skoro 4 i pol litre ulja. Poglupljivanje za mase? Ne damo ti šipku, nego ćemo ti reć kad treba doliti ulje.
Jel to novo normalno?
|
To je feature, tzv automatska/konstantna izmjena ulja.

Litra ulja na 7-8k i taman nakon 30k odradiš izmjenu komplet ulja u motoru
No šalu na stranu, to je nekako puno. No opet ne znam u kakvim uvjetima se voziš, koliko je hladnih startova, koliko su duge relacije i sl.
Primjera radi, M42 motor s oko 375k km u guzici je trošio oko litru ulja na cca 6k km čiste gradske vožnje poso-kuća i do trgovine i nazad. Ali je recimo na putovanju od cca 10k km kroz 12 dana popio jedva litru.
N52 sa 175k km je s ubijenim CCV sustavom isto tako pio oko litru na 6k, nakon što sam to složio u idućih 6k popio je manje od pola litre. 60:40 grad vs otvorena cesta.
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Trošio je i moj E46 ulje, 2015 u BMW ovlaštenom servisu rekli da je normalno da potroši i do 1L na 1000km (tisuću).
Zamijenio ventilaciju pritiska kartera (CCV/PCV), auto se ne koristi na kratke relacije i sad nakon gotovo 100k km dodatno, s ukupnih 290k km, unutar servisnog intervala 10-15k km, ne moram nadoliti niti kap ulja.
Kratke relacije začepe taj sustav ventilacije vrlo brzo, a pomoći kad je jednom začepljen nema - ili sve mijenjati ili "tankat" ulje 
|
Da, po njihovim navodima to je kao ''normalno'' no iskreno, da mi nov S motor troši 2,5 litre ulja na 1000milja tražio bi drugi motor
https://www.bimmerworld.com/BMW-Engine-Oil/