Citiraj:
Autor MadBoY
Evo HU test RAM-a na ZEN 4 i Raptor Lake - https://www.youtube.com/watch?v=qLjAs_zoL7g - Što sad ne valja u testu?
Puno toga uzimaš zdravo-za-gotovo, počevši od toga da svaki Raptor Lake može raditi s 8000 MT/s memorijom. A tek cijena za 32 GB RAM-a: DDR5-6000 CL30 - 180 eura; DDR5-8000 - 600 eura.
|
Moderatori ne bi trebali podjebavat
Taj video im je jedan od boljih. Al taj kit s kojim su testirali AMD, je apsolutno najbolji kit. Nema boljeg ni za koju lovu. S kojim su testirali intel nije (ima bolji za puno love). Ne mislim da je ništa krivo, to im je dobar video.
Ne ide svaki RAPTOR LAKE na 8000MT. Čitat s razumijevanjem. Može, ne znači mora ić. Ustvari prilično sam siguran da rijetki mogu ić, i to ne na svim pločama na 8000MT/s. AMD na žalost jako rijetko ide na 6200...al će AMD taj problem vjerojatno riješit s X3D di će se onda moć uparit i jeftina memorija i da će u memorijski zahtjevnim aplikacijama radit bolje.
Cijena memorije je takva kakva je, al daju se nać kitovi koji nisu preskupi i dignu se na 7200MT i više s solidnim latencijama.
Nekakva moja filozofija je, ak AMD digne performanse s X3D za CCA 15%, toliko u sličnim aplikacijama može imat i Intel s memorijom od 7200+, uz naravno prednosti IPC i toga što cache nije 64MB već cijeli slobodni ram.