View Single Post
Staro 16.02.2023., 10:21   #642
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
I5k ima UHD 770 (ovo tvoje ima znatno slabije). Ne znam kakav NAS radiš...malo elaboriraj...mislim ak radiš ultra low power, možeš napravit od RP.

Ono što će meni jednog dana služit je bit serveri za igre, NAS za posao (samo ja imam pristup), NAS za ostale ukućane, streaming prema TV, tabletima mobitelima. Zato bi ja išao na DDR5 jer ima bar on board ECC.
Zamijenio bih svoj Synology DS216+II, tj. ostavio bih na njemu kamere, a sve ostalo stavio na Intel NAS koji bi vrtio Xpenology. Koristim ga kao Drive (Dropbox), mrežni disk za streaming na TV i ostale uređaje, Plex server, spojen je kao klijent na vanjski VPN za izlaz na net (što i najviše koristi CPU), torrent mašina, Photos i prepoznavanje lica, za neke skripte koje mi se vrte 24/7, vjerojatno i za pokoju manje zahtjevnu virtualku u budućnosti itd.

Mislim da je i3 više nego dovoljan, ali nisam protiv niti i5, ali bih htio da troši što manje i bude što tiši.

Jači iGPU na i5 mislim da mi nije potreban jer ako se nevaram on je bitan samo za transkodiranje video materijala što uglavnom niti ne koristim.
Libertus je offline   Reply With Quote