bio sam sudionik lančanog sudara gdje je kombi udario auto ispred sebe, a taj auto u mene. obzirom da je bio dosta gadan lančani bila je i policija.
zovem ovlašteni servis i kažu mi da mi od osiguranja okrivljenog treba "pravni osnov" (dokument) na temelju kojega oni terete osiguravajuću kuću za troškove servisa.
odem na procjenu štete u osiguravajuću kuću, naprave procjenu, ali mi kažu da se za "pravni osnov" mora čekati policijski zapisnik (potvrdili su mi to i preko maila). reko dobro, pričekat ću...
u međuvremenu dolazi informacija da je frajer iz srednjeg auta zadobio teške tjelesne ozljede i protiv okrivljenog ide kaznena prijava.
zovu me iz policije da dam izjavu gdje mi policajac kaže da se u slučaju kaznene prijave policijski zapisnik ne daje osiguravajućim kućama (jer je kao tajan zbog kaznene prijave).
kontaktiram ja osiguranje i kažem da se radi o kaznenoj prijavi i da koja je dalje procedura? oni mi jave da se čeka policijski zapisnik.
pošaljem ja opet i naglasim da se radi o kaznenoj prijavi i da su mi u policiji rekli da se u tom slučaju ne daje zapisnik na što se ovi prave grbavi i ne odgovaraju.
ko tu koga jebe, jel ima netko slična iskustva?