Citiraj:
Autor Warrior
Kužim, znači trebam naći switch koji na PoE izlazu daje 9V da bih bio apsolutno siguran da će mi raditi.
Ili kako si predložio, kupiti dva Mikrotika i napraviti instalaciju s njima. Pitanje: zašto je onda kolega jp_rv pisao da neće biti moguće progurati 9V kroz ethernet kabel? Nije mi jasno.
Koja je razlika između RB260GSP i RB260GS? Vjerujem samo u tome da GSP daje i PoE out, a GS nema PoE out, nego se samo napaja na PoE ETH1, a izlazi su mu non-PoE.
|
9V nije standard i nećeš to naći. ni 12V nije standard ali to još ajde nekako i proguraš kroz poe ako kupiš 12V napajanje. nemam sad screenshot ali meni je kroz 40tak m kabela na 12V bio pad napona oko 1.2V cca sa 1W trošilom.
na ~70tak m utp kabela imam pad napona oko 5-6V na 24V, s time da je na tom kabelu 6 trošila koji piju oko 35W. pa je malo i očekivano. trebao bi ovdje stavit 30V adapter da to malo digne...
poanta je da šta je niži napon, to je veći pad napona kroz kabel i jednostavno se ne gura ispod 24V kroz poe, a uređaji "s druge strane" još ajde nekako i rade jer su im regulatori dosta fleksibilni (mikrotikovih 8-30V npr).
i btw ovo ti pada u vodu jer - sad gledam za gsp, dc in kaže 12-30V. dakle ne radi na ispod 12V.
običan gs radi na 8-30V.
ako ćeš neku drugu marku probaj si nać neki tplinkov 8 port switch koji ima poe-in.
mislim da smo iznijeli sve opcije koje imaš, dalje je na tebi