View Single Post
Staro 11.02.2023., 09:14   #22
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Warrior Pregled postova
Kužim, znači trebam naći switch koji na PoE izlazu daje 9V da bih bio apsolutno siguran da će mi raditi.
Ili kako si predložio, kupiti dva Mikrotika i napraviti instalaciju s njima. Pitanje: zašto je onda kolega jp_rv pisao da neće biti moguće progurati 9V kroz ethernet kabel? Nije mi jasno.
Koja je razlika između RB260GSP i RB260GS? Vjerujem samo u tome da GSP daje i PoE out, a GS nema PoE out, nego se samo napaja na PoE ETH1, a izlazi su mu non-PoE.
9V nije standard i nećeš to naći. ni 12V nije standard ali to još ajde nekako i proguraš kroz poe ako kupiš 12V napajanje. nemam sad screenshot ali meni je kroz 40tak m kabela na 12V bio pad napona oko 1.2V cca sa 1W trošilom.
na ~70tak m utp kabela imam pad napona oko 5-6V na 24V, s time da je na tom kabelu 6 trošila koji piju oko 35W. pa je malo i očekivano. trebao bi ovdje stavit 30V adapter da to malo digne...
poanta je da šta je niži napon, to je veći pad napona kroz kabel i jednostavno se ne gura ispod 24V kroz poe, a uređaji "s druge strane" još ajde nekako i rade jer su im regulatori dosta fleksibilni (mikrotikovih 8-30V npr).

i btw ovo ti pada u vodu jer - sad gledam za gsp, dc in kaže 12-30V. dakle ne radi na ispod 12V.
običan gs radi na 8-30V.

ako ćeš neku drugu marku probaj si nać neki tplinkov 8 port switch koji ima poe-in.

mislim da smo iznijeli sve opcije koje imaš, dalje je na tebi
jp_rv je offline   Reply With Quote