View Single Post
Staro 10.02.2023., 22:58   #20
Warrior
Premium
Moj komp

Warrior's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Ajd linkaj koji bi PoE Injector/extractor kupio.
Da ne bi ispalo skuplje nego kupnja RB260GSP i još jednog Mikrotik switch/routera sa gigabitnim portovima kojeg bi stavio na tavan (napr. RB260GS) i bio miran znajući da sve radi kako treba i da radi na gigabitnoj brzini. To dvoje iziđe cca 110 EUR novo(65 + 41)

Ako bi stavio 24V/2.5A adapter dolje na RB260GSP i prenio ga nekakvim PoE Injector/extractor-om do TP-Linka gore, i on bi dobio 24V/2.5A +-, što nije dobro.
Mogao bi probati sa 12V adapterom (koji bi također trebao kupiti ako nemaš) pa probati tako. Možda će raditi, možda neće.
Kužim, znači trebam naći switch koji na PoE izlazu daje 9V da bih bio apsolutno siguran da će mi raditi.
Ili kako si predložio, kupiti dva Mikrotika i napraviti instalaciju s njima. Pitanje: zašto je onda kolega jp_rv pisao da neće biti moguće progurati 9V kroz ethernet kabel? Nije mi jasno.
Koja je razlika između RB260GSP i RB260GS? Vjerujem samo u tome da GSP daje i PoE out, a GS nema PoE out, nego se samo napaja na PoE ETH1, a izlazi su mu non-PoE.
Sve je to super, ali sada gledam svoj trenutni TP-Link switch koji imam i na njemu je trenutno nakačeno 5 LAN kablova te mi ostaje još 3 slobodno za buduće potrebe. Odnosno, RB260GSP sa svojih 5 ethernet portova mi ne bi bilo dovoljno. Joj...