Citiraj:
Autor Matta
Ajd linkaj koji bi PoE Injector/extractor kupio.
Da ne bi ispalo skuplje nego kupnja RB260GSP i još jednog Mikrotik switch/routera sa gigabitnim portovima kojeg bi stavio na tavan (napr. RB260GS) i bio miran znajući da sve radi kako treba i da radi na gigabitnoj brzini. To dvoje iziđe cca 110 EUR novo(65 + 41)
Ako bi stavio 24V/2.5A adapter dolje na RB260GSP i prenio ga nekakvim PoE Injector/extractor-om do TP-Linka gore, i on bi dobio 24V/2.5A +-, što nije dobro.
Mogao bi probati sa 12V adapterom (koji bi također trebao kupiti ako nemaš) pa probati tako. Možda će raditi, možda neće.
|
Kužim, znači trebam naći switch koji na PoE izlazu daje 9V da bih bio apsolutno siguran da će mi raditi.
Ili kako si predložio, kupiti dva Mikrotika i napraviti instalaciju s njima. Pitanje: zašto je onda kolega jp_rv pisao da neće biti moguće progurati 9V kroz ethernet kabel? Nije mi jasno.
Koja je razlika između RB260GSP i RB260GS? Vjerujem samo u tome da GSP daje i PoE out, a GS nema PoE out, nego se samo napaja na PoE ETH1, a izlazi su mu non-PoE.
Sve je to super, ali sada gledam svoj trenutni TP-Link switch koji imam i na njemu je trenutno nakačeno 5 LAN kablova te mi ostaje još 3 slobodno za buduće potrebe. Odnosno, RB260GSP sa svojih 5 ethernet portova mi ne bi bilo dovoljno. Joj...