View Single Post
Staro 09.02.2023., 12:08   #4
Ziga
Premium

Ziga's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
https://www.dedoimedo.com/computers/...ion-error.html

S obzirom da si ovo prvo probao, ostaje ti pronjuškati po ovim asocijacijama.

Ali ovo je zabrinjavajuće da se poruka javlja kad kopiraš Thunderbird mapu i na druga dva laptopa, to je skroz čudno zato što u njoj uopće nema nikakvih exe datoteka. Pretpostavljam da kad instaliraš na čisto thunderbird i pokreneš te poruke nema? Pa se pojavi tek kad kopiraš profil u appdata/roaming?

Dakle na taj laptop 3 instaliram TB, pokrenem ga samo za probu i ne prikazuje tu poruku već mi nudi opcije za kreiranje accounta.
Kad pokreneš on kreira Thunderbird mapu veliku npr 4Mb

Deinstaliram TB, pobrišem ručno te mape (jer ih deinstalacija ne briše)
Instaliram TB i prekopiram podatke i opet se javi poruka

Citiraj:
Ispravan postupak je instalirati thunderbird, ne pokretati ga, pa kopirati staru Thunderbird profil mapu u appdata/roaming, sa overwriteom, pretpostavljam da tako radiš?
Upravo tako i radim i tako sam radio na protekla 2 laptopa koji na moje čudo rade bez greške

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
MozBackup je meni pomogao u takvim situacijama.
Instaliraj ga na starom i novom kompu-> pokreni backup na starom kompu-> nastali file baci na stick ili mrežu -> instaliraj TB na novom kompu-> pokreni MozBackup na novom kompu -> učitaj backup sa sticka

Isti problem i s ovom aplikacijom
Uredno sve izbackupira u jednu datoteku veliku 17Gb, napravim restore na laptopu... i pojavi se ona poruka pri pokretanju TB-a

Nemam više ideja kako to riješiti, imam osjećaj da je banalna glupost

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.02.2023. u 19:16. Razlog: spojeni postovi
Ziga je offline   Reply With Quote