View Single Post
Staro 07.02.2023., 10:54   #5968
ansha
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

ansha's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor slavonac90 Pregled postova
Došao sam u posjed Inno3d rtx 3070 ti i odmah sam se počeo igrati s undervoltanjem, te bih molio pojašnjenje oko jedne stvari.
Dakle, uspio sam undervoltati grafu na nekih 890 volti sa boost clockom od 1905 mhz, te sam bez gubitka performansi temperature prilikom loada sa 75 skinuo na 70 celzijusa što mi je sasvim ok, odvrtio Heaven, malo upalio Plague Requiem i čini se za sada stabilno sve.
Ali mene buni u tom postupku dio underclockanja (ja sam ga stavio na core -100 prije nego sam podesio krivulju za boost i voltažu), ali vidim da ekipa u nekim tutorialima po netu stavlja čak -250, ali nigdje nije objašnjeno zašto. Ja sam išao na prvu opciju jer je tako radio lik u tutorialu koji sam pratio, ali me zanima o čemu je svrha tolikog underclockanja kada se i tako krivulja poravna čim se prihvati u dijagramu boost frekvencija?
Ma to ti sluzi da desni dio krivulje ne moras rucno spustat nakon sta fiksiras odredjenu tocku koju zelis.. Nebitno...

Al moze biti i lose jer u slucaju ako udres u neki limit, takt ce ti drasticno pasti jer je slijedeca tocka lijevo od odabrane na daleko nizem taktu tako da je dobro da krivulju lijevo od odabrane tocke isto podesis da ne opada drasticno.

Ispod ti je za primjer moj "high perf." undervolt, max. je 2055/2070 mhz sa 0.975V, al kad to ne moze odrzavat (a nekad ni stock power limit od 390W nije dovoljan jer je 4K puno gori od nizih rezolucija po tom pitanju), onda takt fino i postepeno pada sa padom napona.

Ukoliko nikad ne tuces u power limit sa tom kombinacijom koju si odabrao, onda ne trebas brinut oko ovog zadnjeg...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Clipboard01.jpg‎
Views:	292
Size:	145.3 kB
ID:	26024  
ansha je offline   Reply With Quote