View Single Post
Staro 05.02.2023., 09:32   #622
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Je, to je moja ploča. Bio je dio na kompenzaciju pa sam dobio povoljnije nego je u trgovini. Sve u svemu, moj stari i5 9600K nije bio spor i bio sam zadovoljan s njim pri radu, ali ovaj 13600K je stvarno veliko iznenađenje u pogledu brzine. U kombinaciji s navedenom matičnom pločom upgrade je prošao brzo i bezbolno, undervolt sam odmah pohvatao s dobrim postavkama. Nekome kome PC služi većinom za igre i slabiji CPU će biti dobar, ja sam razmišljao o 13500, no razlika u novcu mi je bila premala da bih odustao od 13600K. Meni PC služi doslovno za sve i uskoro završavam Algebrin tečaj za grafičkog dizajnera pa mi je upgrade dobrodošao u grafičkim programima.

Da malo nadopunim za radoznale, matična ploča ima stariji zvučni čip koji ipak ne zaostaje za novijim tako da je kvaliteta zvuka sasvim ok za gaming i klasičnu upotrebu, audiofilima ionako ove standardne zvučne kartice nisu dobre. BIOS je i na Prime seriji krcat opcijama i stvarno ima brdo toga za podešavati, ja sam prvotno nakon Asusa otišao na Gigabyte Z390 matičnu ploču i požalio, XMP mi nikako nije htio normalno raditi, morao sam memoriju ručno podesiti na 3200 MHz i 1.35V jer je stalno zapinjala u boot sekvenci. Povratkom na Asus sam doživio olakšanje jer radi sva automatika i postigao sam dobar undervolt za 13600K, time i manju potrošnju i niže temperature. Time ne tvrdim da je Gigabyte loš ili da je Asus beskrajno dobar, obje ploče rade odlično, samo sam na Gigabyteu bio prisiljen na ručno podešavanje nečega što je na Asusu proradilo od prve u automatici.

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 05.02.2023. u 16:41.
Sinac je offline   Reply With Quote