Citiraj:
Autor dzajko
Evo dns dobio Golf 8, pa malo utisaka naspram 7.5. S ovima što su rekli da se škrtarilo na osmici se potpuno slažem. Pa evo na prvu ruku par primjera:
1. Maknuli amortizer kod dizanja "haube" ugradili onu štangu kao da je stojadin. ( nije da dižes haubu svaki dan, ali je korak nazad)
2. Mogli su barem podešavanje klime ostavit na normalne tipke, ne preko infotainment-a. Dosta kompliciranije, a i opasnije kod same vožnje.
3. Start-stop sistem (inace ga mrzim) se također gasi preko Infotainment-a (prije bila standarna tipka pokraj mjenjača)
4. Nema pretinca ispod prekidača za svijetla
5. Cup holderi nemaju onu roleticu da se zatvore kad se ne koriste.
6. Nema pretinca za naočale u krovu (možda se može dobiti s nekom opremom, ali nisam vidio da nude tu opciju čak ni na wv sluzbenoj stranici)
7. Pretinac ispred mjenjača, ajmo reci pepeljara, nema poklopac, uvijek stoji otvoren.
8. Pretinac ispred suvozača dosta manji te nije tapeciran. Isto tako nema nekakav poseban pretinac poviše za knjigu o upustvima za koristenje vozila. Isto tako nije ni hlađen (to isto tako mozda ovisi o opremi, ali ni to nisam to uspio pronaci kod dodatme opreme).
9. Pretinac ispod naslona za ruku dosta manji.
10. Svjetla za čitanje naprijed se ne mogu paliti odvojeno za vozača i suvozača. (Ispravak može se i zasebno upaliti)
Za sada je to više-manje od minusa što sam našao. Sljedi par pluseva.
Mjenjač 6 brzina
2.0 motor (115 KS) puno ugodniji za voznju od 1.6.
Digital cocpit standarna oprema.
|
Za broj 1. sam ja isto prigovorio kod preuzimanja svoje Mazde3 gen4, pa sam dobio odgovor "auti kojima trebaju hidraulički držači haube su oni koji se često kvare".
Usporedba Mazda3 gen4 vs. tvojeg popisa:
1. #stojadin_štanga
2. check - fizičke tipke
3. check - fizička tipka (iako odlično radi uparen s mild hibrid baterijom, za razliku od gen 3 gdje si trebao pričekati da zavergla)
4. check (za lokaciju, prekidač svjetla je na desnoj ručici kod volana kod Japanaca)
5. check - poklopac sa nekakvom "kočnicom", sam polako sjedne na mjesto nakon laganog pritiska #premijum_fijl
6. check
7. isto bez poklopca
8. ne znam je li tapeciran, ali uredno stanu upute + još dosta stvari, no nije hlađen (nikad ni bio, nevezano o opremi)
9. nepromijenjeno od gen 3, solidan volumen
10. check + zasebna kontrola svjetla za putnike iza