Citiraj:
Autor OuttaControl
Pa i to se da raspravljat ja plasticnu ubacim u suđericu na 65, drvenu koju god sam ubacio dobio bi dvi tri nakon pranja
Sumnjam da ce plastika bas otupiti nož tako lako. Drvo ima tvrdoću ~5 BHN, PVC kao jedna od najtvrđih plastika ima 80 BHN, Čelik ima 130-720, a nehrđajući čelik 400 BHN, dok staklo ima 1500 BHN. Mekše stvari jako teško istupljuju tvrđe stvari tako da što se oštrine tiče nije plastika drama, ali ovo što se čistoće tiče, i ja sam mislio da je plastika čišća
|
Ja ove gore što sam linkao, fleksibilne, imam 4 komada. Kako ih prljam, ubacujem ih u perilicu i ne razmišljam o njima.
Nikad nisu smrdile, nit sam primjetio nekakve naslage na njima.
Ja ne vjerujem da su lošije od drvenih. Baš suprotno. Drvo diše, drvo upija i pogodno je za razvoj bakterija.
Fleksibilne izdrže kako kad ... Ovisno o frekvenciji upotrebe, 1-2 godine. Kad procjenim da su istrošene, zanovim ih i tjeraj dalje.
Ako mi u ovih 10-akngodina nije bilo ništa, ni meni, niti ukućanima, a bogami ni noževima, neće ni u sljedećih 30, dajem lijevo jaje 😆
Nego pitanje glede štrehera. Kod mesara sam vidio ovako nešto, al mislim da je renomirano Dick ili sl.
https://a.aliexpress.com/_mtWZ7f4
Jel ima tko takav oštrač. Link možda