Što se tiče 2FA, pitanje je koja radnja triggera autentifikaciju. Neki dan sam prčkao po mailu od jednog specijalca (gmail) i na računalu sam se mogao logirati bez problema logirati samo s lozinkom. Generira onaj "sigurnosni" mail, poantu kojeg ne vidim kad sam već ušao unutra

Dakle, ako mi netko upadne, mail će obavijestiti njega da je upao. Genijalno.
Dok je pristup na isti taj mail preko, koja već da je defaultna, email aplikacije na Mac Booku zahtijevao kod iz SMSa poslanog na mob. Koji više nije u upotrebi, ali to je već jedna druga tužna priča.
Kada sam pokušao na gmail promijeniti broj mobitela, onda je baš inzistirao da mi pošalje taj SMS tako da ukoliko nema više broj onda si potencijalno pušiona.
Ali, da se vratim na temu, što je prijatelj koristio kao 2FA na tim servisima? Kod mene je na Steam to email, tako da ukoliko netko ima pristup mojem mailu može ući unutra bez problema. Pretpostavljam da bi mogao promijeniti i sam mail, ne vidim što bi ga u tome moglo spriječiti.
Ako su svi diskovi skroz formatirani, mislim da je to sve OK. Eventualno valja obratiti pažnju na stickove/vanjske diskove. Što se tiče instalacije windowsa, ja bih to instalirao nanovo uz puni format sistemskih particija. Ali vjerujem da je i taj njegov refresh skoro pa isto.
Sve u svemu, mislim da bi se nešto slično moglo napraviti kao usermode skripta u browseru ili ako ekstenzija. Dok god je logiran u te razne servise dalo bi se to odraditi bez velikih problema. Dokle god postoji pristup na 2FA preko maila.